Preskoči na glavni sadržaj

Imena višnje Branka Schmidta u domaćim kinima

Dugometražni igrani film Imena višnje u režiji Branka Schmidta, nastao u produkciji Hrvatske radiotelevizije, koji je svjetsku premijeru imao na na 37. Međunarodnom filmskom festivalu u Moskvi, kreće u limitiranu kinodistribuciju u četvrtak, 30. lipnja. Svečana premijera zakazana je u utorak, 28. lipnja u zagrebačkom kinu Europa.

Imena višnje filmska je priča koja prati život starijega bračnog para koji živi na svom imanju u osami ratom razorena sela. Zaplet počinje kad starac kojega glumi Ivo Gregurević shvati da je njegova životna suputnica, koju igra Nada Đurevska, shrvana bolešću koja će odrediti njihovu sudbinu. U sjajnoj glumačkoj ekipi su još i Goran Bogdan, Mesud Dedović, Mustafa Nadarević, Daria Lorenci Flatz i Danijel Ljuboja. Scenarij potpisuje Josip Mlakić, za kameru je bio zadužen Dragan Ruljančić, a montažu potpisuju Vesna Lažeta i Hrvoje Mršić.

Nakon svjetske premijere na prestižnom Međunarodnom filmskom festivalu u Moskvi, film je sudjelovao na filmskim festivalima u Puli, Vukovaru, Zadru, Splitu, Den Haagu, Helsinkiju, Cottbusu i Bruxellesu. U Puli je nagrađen Zlatnim Arenama za scenarij i montažu, dok je u Cottbusu osvojio Nagradu ekumenskog žirija.

Film će se od 30. lipnja prikazivati u Kinu Europa, Art-kinu Rijeka i Kinematografima Osijek.

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.