Preskoči na glavni sadržaj

Imaš ti neku priču? Darija Juričana u natjecateljskom programu Locarna

Kratkometražni igrani film Darija Juričana Imaš ti neku priču? u produkciji Blank_filmskog inkubatora uvršten je u natjecateljski program 64. međunarodnog filmskog festivala u Locarnu (3. do 13. kolovoza 2011., Švicarska), gdje će se natjecati u selekciji kratkog metra Leopardi sutrašnjice (Concorso Pardi di domani).

Imaš ti neku priču? snimljen je u jednom kadru, a prati seksualnu i emocionalnu igru mačke i miša između muškarca i žene na krevetu spavaće sobe. Film je rezultat desetomjesečnog improvizacijskog rada s glumcima Ivanom Krizmanić i Bojanom Navojcem, a, kako kaže ekipa filma priča je profunkcionirala tek kada su odlučili biti brutalno iskreni i uložiti u film visoke uloge. Film je premijerno prikazan na Danima hrvatskog filma, gdje je pohvaljen za hrabrost u pristupu temi, a žiri je istaknuo nastup Bojana Navojeca.

Redatelj Dario Juričan diplomirao je na zagrebačkom Filozofskom fakultetu, a filmski zanat je ispekao na London Film Academy. Trenutno radi kao redatelj i producent u filmskoj udruzi Blank_filmski inkubator, a također je izdavač filmskog časopisa Filmonaut.

Međunarodni filmski festival u Locarnu je 'A' festival s dugom tradicijom održavanja koji svojim programima podupire radove nadolazećih filmskih talenata. Kroz više od šest desetljeća postojanja dobio je reputaciju 'festivala otkrića', a kroz program Leopardi sutrašnjice publici i kritici predstavio je autore poput Fatiha Akina, Paula Thomasa Andersona i Françoisa Ozona.

Uvrštavanje filma Imaš ti neku priču? u program također znači i predselekcijsku nominaciju za nagradu Oscar za najbolji kratkometražni film te Europsku nagradu za kratki film.

Foršpan filma dostupan je ovdje.
 

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.