Preskoči na glavni sadržaj

Igramo se priče: Cvrčak i mrav nagrađen u Rusiji

Kratkometražni film Igramo se priče: Cvrčak i mrav autorice Marine Andree Škop i producentice Darije Kulenović Gudan osvojio je nagradu za najbolji kratkometražni animirani film na Međunarodnom filmskom festivalu Zero Plus koji se od 30. studenog do 6. prosinca održao u sibirskom gradu Tyumen u Rusiji.

U filmu dječak Tomo preuzima ulogu pripovjedača te njegova mašta pretvara dobro poznatu priču o Cvrčku i mravu u nešto potpuno neočekivano. Scenarij filma potpisuje Pavlica Bajsić, ilustracije Srđana Modrinić (aka Booboo Tannenbaum), direktor fotografije je Filip Tot a uloge tumače Dijana Vidušin i Roko Duplančić.

Igramo se priče: Cvrčak i mrav producirao je Studio dim u sklopu razvoja istoimene TV serije za djecu, čiji su razvoj sufinancirali Hrvatski audiovizualni centar i Kreativna Europa - Ured MEDIA. Film je premijerno prikazan na Međunarodnom festivalu filmova za mlade u Seoulu, nakon čega je sudjelovao na 15 međunarodnih filmskih festivala, među njima i u dječjem programu Sarajevo Film Festivala. Osim nagrade na festivalu Zero Plus, nagrađen je i na Jahorina film festivalu kao najbolji regionalni animirani film.

Zero Plus je međunarodni filmski festival filmova za djecu i mlade, a izbor najboljih filmova s festivala bit će prikazan na nekomercijalnim školskim projekcijama širom Rusije. Također napomenimo i da je predsjednik međunarodnog žirija za kratkometražne filmove bio hrvatski redatelj Silvije Petranović. Više informacija pronađite na ovoj poveznici.

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.