Preskoči na glavni sadržaj

Ideš? Idem! u kinima diljem zemlje

Dugometražni igrani prvijenac Ljube Zdjelarevića, film Ideš? Idem!, komedija koja po prvi puta okuplja Youtube zvijezde i najpoznatije influencere regije, u hrvatska kina stiže danas, 5. prosinca u distribuciji 2i Filma.

'Riječ je o eksperimentalnom projektu, koji je rađen iz jedne potpuno nove perspektive: Kako filmovi u Hrvatskoj u proteklih par godina nisu ostvarili neki zapaženi kino uspjeh, mi smo počeli istraživati koje bi teme i filmovi mogli ostvariti neki kino potencijal i naletjeli na YouTubere. To je jedan sasvim novi, drugačiji svijet, YouTuberi su ekstrovertirani, a publika postoji. Odlučili smo saznati postoji li tu nešto što možemo uobličiti, tu ideju da YouTubere prebacimo na kino platno', pojašnjava redatelj Ljubo Zdjelarević te dodaje kako je ideja bila da projekt bude regionalan, pa su angažirali glumce ovisno o zemljama iz kojih dolaze te o sadržaju koji stvaraju. 

'Tražili smo YouTubere koji mogu komunicirati s većim brojem ljudi te za koje smo ocijenili na temelju njihovog video sadržaja da mogu glumački najbolje funkcionirati u svojoj izvedbi', kaže Zdjelarević.

Film Ideš? Idem! je nastao u produkciji Kinoteke i distribuciji 2i Filma, a donosi proputovanje YouTubera od Zagreba do Istanbula, u kojem svatko od njih predstavlja samog sebe. 

'Energija na setu je bila jako pozitivna, a kroz same pripreme smo shvatili da bi njihova izvedba mogla jako dobra. I improviziraju super. Ipak je početna pretpostavka da su oni naturščici, a želja nam je bila, naravno, da ispadnu u glumačkom smislu najbolje moguće jer krajnji cilj je da im klinci vjeruju. Da nakon odlaska u kino zaključe da je film bio vrijedan gledanja, da se možda inspiriraju pričom i sami nešto poduzmu, neku akciju poput roadtripa u Istanbul. Barem do Samobora autostopom, na kremšnite. A za to su naši glavni likovi morali biti uvjerljivi, jer na kraju krajeva, ovo je ipak njihov film', otkriva Zdjelarević te zaključuje:

'Ako ovaj projekt postigne konkretan uspjeh i vrati klince u kino na hrvatski film, onda je to njegova najveća vrijednost, a takav uspjeh bi, vjerujem, mogao inspirirati druge produkcijske kuće i autore da se okušaju u sličnim pothvatima.'

Scenarij za film potpisuje Nikolina Bogdanović, direktor fotografije je Raul Brzić, a montažu je radila Ana Marija Sremec. Film su producirali Barbara Jukopila i Ljubo Zdjelarević. Uloge u filmu nose Veronika Rosandić, Kaja Kočevar – 'Kaya Solo', Vid Juračić, Fran Lauš, Bogdan Ilić – 'Baka Prase', Nika Ilčić, Amel Družanović – 'Meca Cazin', Nenad Krstić - Tony TCTN, Mert Efe te Zijad Gračić.

Naslovne fotografije: Scene iz filma Ideš? Idem!

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.