Preskoči na glavni sadržaj

Hrvoje Osvadić na radionici EAVE 2018.

Hrvoje Osvadić, kao jedini hrvatski predstavnik, sudjeluje u okviru radionice EAVE 2018. Riječ je o jednogodišnjem programu profesionalnoga usavršavanja namijenjenom europskim producentima audiovizualnih djela (dokumentarnih i igranih filmova) što obuhvaća tri sedmodnevne radionice na engleskome jeziku, koje će se održavati od ožujka do listopada 2018. godine. 

Na radionicama će pedesetak polaznika biti raspoređeno u četiri skupine, a svaku od njih vodit će iskusan producent. Takav grupni rad polaznicima će omogućiti razmjenu znanja i iskustava te dobro međusobno upoznavanje. Ostale aktivnosti uključuju plenarni rad, analizu primjera dobrih praksi, individualne sastanke s analitičarima scenarija i stručnjacima u ovome sektoru, kao i edukaciju o razvoju i proizvodnji, financiranju, pravnim pitanjima, marketingu i pitchingu vezanih uz dokumentarne i igrane filmove.

U 20 godina bavljenja produkcijom, radeći na pozicijama producenta i izvršnoga producenta (TV), Hrvoje Osvadić producirao je oko 20 filmova ‒ dokumentarnih i igranih, od kojih je većina nagrađena, kao i više od 500 televizijskih emisija različitih formata. Od 2012. do 2016. predsjednik je Hrvatske udruge producenata. Obnašajući tu funkciju, sudjelovao je u svim bitnim inicijativama vezanima uz hrvatsku kinematografiju u tome razdoblju. Trenutno je na poziciji dopredsjednika iste udruge. Od 2010. suvlasnik je i direktor produkcijske kuće Petnaesta umjetnost, u kojoj i danas radi kao producent svih projekata. Trenutno također surađuje kao honorarni producent na televiziji. 

*Vijest je preuzeta sa službene stranice DKE-Ured MEDIA Hrvatske

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.