Preskoči na glavni sadržaj

Hrvatski projekti Zvizdan i Svećenikova djeca na pitchingu koprodukcijskog sajma Connecting Cottbus

13. koprodukcijski sajam Connecting Cottbus održat će se 3. i 4. studenog, u okviru 21. festivala istočnoeuropskog filma u Cottbusu (Njemačka) koji se održava od 1. do 6. studenog 2011. godine.

Središnji događaj sajma je pitching koji će se održati 3. studenog i na kojem će se potencijalnim europskim koproducentima predstaviti 13 projekata iz 11 zemalja odabranih iz 113 prijavljenih projekata. Na pitchingu sudjeluju hrvatski projekti Zvizdan (Kinorama) scenarista i redatelja Dalibora Matanića te Svećenikova djeca (Interfilm) redatelja Vinka Brešana i scenarista Mate Matišića uz ostale projekte, među kojima je i Lost in Munich češkog redatelja Petra Zelenke i Others srpskog redatelja Olega Novkovića, dobitnika nagrade Special Pitch 2010.

Zvizdan (High Sun) je originalna obrada klasične priče o Romeu i Juliji. Radnja se događa u ruralnoj Dalmaciji i prati dvoje mladih ljudi različitih vjerskih i etničkih pripadnosti koji se zaljubljuju. Scenarij za Svećenikovu djecu (The Priest's Children) napisan je prema motivima istoimene drame Mate Matišića koja je u režiji Božidara Violića praizvedena u splitskom HNK 1999. godine te 2004. godine u moskovskom Puškin teatru u režiji Alexandra Ogarjova. Matišićev dramski tekst priča je o otočkom svećeniku i prodavaču u lokalnoj trafici koji, zgroženi odlukom katoličke crkve da podrži korištenje kondoma, kreću u akciju bušenja prezervativa u prodaji.

Na prošlogodišnjem sajmu Connecting Cottbus, dugometražni igrani film Noćni brodovi producentice Darije Kulenović Gudan te redatelja i scenarista Igora Mirkovića osvojio je Nagradu CoCo Best Pitch za najbolju prezentaciju projekta kao i novčanu nagradu za razvoj scenarija u iznosu od 3000 eura.

Ivana Ivišić, Voditeljica Odjela za promociju i međunarodnu suradnju u Hrvatskom audiovizualnom centru sudjelovat će na panelu More money – less money – different money? What's new in public funding – the impact of recent changes on co-productionsu okviru koprodukcijskog sajma Connecting Cottbus.
 

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.