Preskoči na glavni sadržaj

Hrvatski projekti na European Short Pitchu i Euro Connectionu 2019

Scenarij kratkometražnog igranog filma Ništa je tebi ne govorim, samo kažem redateljice i scenaristice Sanje Milardović odabran je za sudjelovanje na tri radionice European Short Pitcha 2019. dok je za sudjelovanje na Euro Connectionu odabran projekt kratkometražnog igranog filma Branka Mate Ugrina. 

Scenarij kratkometražnog igranog filma Ništa je tebi ne govorim, samo kažem redateljice i scenaristice Sanje Milardović, projekt nastao u produkciji Mateja Merlića i kuće Castor Multimedia, prošao je selekciju Nisi Mase te je odabran za sudjelovanje na tri radionice European Short Pitcha 2019. Ništa ja tebi ne govorim, samo kažem jedan je od 16 odabranih projekata, a cjeloviti popis možete pronaći na ovoj poveznici

European Short Pitch je scenaristički projekt europske mreže udruga mladih filmskih profesionalaca Nisi Masa, usmjeren ka promociji europskih kratkometražnih koprodukcija. U svom sadržaju European Short Pitch kombinira scenarističke radionice, online sastanke i koprodukcijski forum za europske scenariste i filmske profesionalce. Cilj radionice je promovirati mlade europske talente i dati im priliku da svoje projekte razviju i predstave u profesionalnim uvjetima te poticati ekonomsku održivost i vidljivost europskog kratkometražnog filma.

Prva etapa European Short Pitcha (scenaristička radionica) održava se od 7. do 13. siječnja 2019. u Sofiji u Bugarskoj. Cilj prve sesije je poboljšati kvalitetu scenarija te sudionike pripremiti za promociju istog na međunarodnom nivou. Druga etapa, odnosno on-line sesija održat će se između scenarističke radionice u siječnju i koprodukcijskog foruma koji se održava u ožujku, a cilj joj je sudionicima pružiti priliku da dorade svoj scenarij uz dodatnu pomoć njihovih mentora. Na posljednjoj etapi, koprodukcijskom forumu koji se održava od 13. do 17. ožujka u još neimenovanoj europskoj zemlji, odabrani projekti će se predstavljati filmskim profesionalcima, a temeljem njihovih glasova bit će odabrana tri pobjednika, kojima će biti dodijeljeno po 1 000 eura. 

Kratkometražni igrani film Ništa ja tebi ne govorim, samo kažem priča o 30-godišnjoj Zrinki koja dolazi u Rijeku da obavi location scounting za film na kojem radi. U Rijeci je kod svoje majke Tanje (65) s kojom u posljednje vrijeme nije u kontaktu. Vrlo brzo Zrinka uočava da se majka ponaša čudno - spava obučena, ne ide u trgovinu, u svom je svijetu. Zrinka i Tanja uspostavljaju vezu preko filma na kojem Zrinka radi. Pri zajedničkom obilasku lokacija, Tanja ozljeđuje stopalo. Zrinka pri pregledu stopala shvati kako je majka ostarjela i da joj je potrebna ljubav. 

Branka Mate Ugrina na Euro Connectionu 2019.

Međunarodni žiri programa Euro Connection 2019 odabrao je projekt kratkog igranog filma Branka scenarista i redatelja Mate Ugrina s priključenom producenticom Tenom Gojić (produkcijska kuća Dinaridi film) za sudjelovanje na koprodukcijskom forumu kratkometražnog filma za vrijeme trajanja filmskog sajma u Clermont-Ferrandu 5. i 6. veljače 2019. godine. Popis svih odabranih projekata možete pronaći na ovoj poveznici

Producentima projekata bit će pružena mogućnost sudjelovanja u pripremnim radionicama, pitchingu, predstavljanju pred 150 profesionalaca iz struke, umrežavanju s mogućim koproducentima te u individualnim konzultacijama.

* Vijest je preuzeta sa službene stranice DKE-Ured MEDIA Hrvatske

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.