Preskoči na glavni sadržaj

Hrvatski naslovi na Međunarodnom festivalu kratkometražnog i animiranog filma u Barceloni

Na 21. izdanju Međunarodnog festivala kratkometražnog i animiranog filma Mecal u Barceloni, koje će se održati od 28. ožujka do 14. travnja, bit će prikazana četiri hrvatska filma. 

Na festivalu u Barceloni u međunarodnoj natjecateljskoj sekciji prikazat će se film Lovebox Ivana Turkovića-Krnjaka, dok je film Lovettovi Igora Bezinovića dio natjecateljske sekcije za dokumentarne filmove. Biciklisti Veljka Popovića prikazuju se u paralelnoj nenatjecateljskoj sekciji 'Golden Shower' posvećenoj 'inovativnim i odvažnim' filmovima. Hrvatska manjinska koprodukcija Deer Boy Katarzyne Gondek bit će prikazan u sklopu programa 'Oblique' u kojem se natječaju kratkometražni igrani filmovi. 

Kratkometražni igrani film Lovebox scenarista i redatelja Ivana Turkovića Krnjaka svoju je svjetsku premijeru doživio na 28. izdanju Međunarodnog festivala kratkometražnog filma u Rio de Janeiru – Curta Cinema. Lovebox je priča o ljetnom danu u Zagrebu i dvoje mladih koji traže ljubav preko dejting aplikacije. Glavne uloge nose Josip Lukić, Sanja Drakulić i Tajna Peršić. Film je nastao u produkciji Interfilma te koprodukciji Kinokluba Zagreb i kuće Ontodei te uz potporu Hrvatskog audiovizualnog centra.

Kratkometražni dokumentarni film Lovettovi Igora Bezinovića, koji prati web-cam modele g. i gđu Lovett, svoju je svjetsku premijeru imao u ožujku 2018. godine na Međunarodnom festivalu dokumentarnog filma CPH:DOX u Kopenhagenu, a iste je godine proglašen najboljim filmom Tabor Film Festivala. Lovettovi su nastali u produkciji Sekvence i uz potporu Hrvatskog audiovizualnog centra.  

Kratkometražni animirani film Biciklisti autora Veljka Popovića prikazan je i nagrađen na brojnim filmskim festivalima diljem svijeta, a na prošlogodišnjem Animafestu proglašen je najboljim filmom u Natjecanju hrvatskog filma. Film je sufinanciran sredstvima Hrvatskog audiovizualnog centra, nastaje u koprodukciji Hrvatske i Francuske, a za distribuciju je zadužen zagrebački Bonobostudio. 

Kratkometražni igrani film Deer Boy redateljice Katarzyne Gondek nastao je u poljsko-belgijsko-hrvatskoj koprodukciji (hrvatska koproducentica je Barbara Vekarić, Filmska udruga Motion). Deer Boy je film s elementima bajke i horora o sinu lovca kome narastu rogovi, a svoju je svjetsku premijeru imao 2017. na Filmskom festivalu u Krakovu, a kasnije je, između ostalih, prikazan i na Međunarodnom festivalu kratkometražnog filma u Clermont-Ferrandu te na Filmskom festivalu Sundance u SAD-u (Utah). 

21. izdanje Međunarodnog festivala kratkometražnog i animiranog filma Mecal održat će se od 28. ožujka do 14. travnja 2019., a više informacija o programu potražite na službenim stranicama festivala

Naslovne fotografije: scene iz filmova Lovebox; Lovettovi, Deer Boy, Biciklisti

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.