Preskoči na glavni sadržaj

Hrvatski naslovi na 28. izdanju Festivala istočnoeuropskog filma u Cottbusu 

Na ovogodišnjem izdanju Cottbus Film Festivala prikazuje se jedan hrvatski film te dvije manjinske hrvatske koprodukcije. Teret Ognjena Glavonića uvršten je u natjecateljsku sekciju dugometražnog filma, dok su F20 Arsena Antona Ostojića i Dišući u mramor Giedrė Beinoriūtė uvršteni u sekciji naziva 'Spectrum'. Festival u Cottbusu počeo je 6., a traje do 11. studenog. 

Teret redatelja Ognjena Glavonića nastao u koprodukciji Srbije, Francuske, Hrvatske, Irana i Katara (hrvatska koproducentica je Ankica Jurić Tilić, Kinorama) i snimljenog uz potporu, između ostalog, i Hrvatskog audiovizualnog centra natječe se za najbolji dugometražni film ovogodišnjeg izdanja Festivala istočnoeuropskog filma u njemačkom Cottbusu. 

Hrvatski film F20 Arsena A. Ostojića prikazat će u sklopu sekcije Spectrum, kojoj je cilj 'prikazati kako se različitosti privlače' filmovima mješovitih žanrova. Film su producirali Arsen Anton Ostojić i Hrvoje Vajić te kuća Filmosaurus Rex. Glavne uloge nose Romina Tonković i Filip Mayer, a u filmu još glume i Lana Ujević, Mladen Vulić, Alen Liverić, Alma Prica, Ksenija Marinković, Goran Grgić, Petra Vukelić, Lujo Kunčević, Alen Šalinović i Boris Miholjević. Scenarij je napisao Hrvoje Sadarić, snimatelj je Slobodan Trninić, glazbu potpisuje Mate Matišić, a montažer je Dubravko Slunjski. Obrada filma F20 sufinancirana je sredstvima Hrvatskog audiovizualnog centra. 

U istoj sekciji nalazi se i hrvatska manjinska koprodukcija Dišući u mramor redateljice Giedrė Beinoriūtė, nastao u litavsko-latvijsko-hrvatskoj koprodukciji (hrvatski koproducenti su Matija Radeljak, Aning Film te Augustin Koprić, Udruga Avis Rara Studio). 

Festival istočnoeuropskog filma u Cottbusu održava se od 6. do 11. studenog. Više o festivalu možete pronaći na njegovoj službenoj stranici, a smatra se jednim od najvažnijih festivala istočnoeuropskog filma na svijetu. Na Cottbus Film Festivalu dodjeljuje se 18 nagrada, u zajedničkoj vrijednosti od preko 75 000 eura. 

Naslovne fotografije: scene iz filmova TeretF20; Dišući u mramor

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.