Preskoči na glavni sadržaj

Hrvatski naslovi na 19. BIAF-u

Na najvećem južnokorejskom festivalu animacije, koji se od 20. do 24. listopada održava u Bucheonu, bit će prikazane tri manjinske hrvatske koprodukcije (Noćna ptica, Manivald i Aerodrom) te studentski rad Katrin Novaković Protoplazma.

Noćna ptica Špele Čadež pripovijeda priču o jazavcu koji leži nepokretan na lokalnoj cesti. Nakon što mu u mraku priđe policijska patrola i pokuša ga odvući s puta, on se probudi i nestane u nepoznatom smjeru. Film će biti prikazan u kratkometražnom natjecateljskom programu A. Hrvatski koproducent je Bonobostudio.

U natjecateljskom programu D prikazat će se kratkometražni filmovi Manivald Chintis Lundgren (hrvatski koproducent je Jadranska animacija) i Aerodrom  Michaele Müller (hrvatski koproducent je Kinorama). Dok prvi prati neiskusnog lisca koji živi pod budnim okom zaštitnički nastrojene majke, Aerodrom metaforički predstavlja kulminaciju modernog društva, mjesto na kojem za neke putovanje završava, a za druge tek počinje.

Film Protoplazma Katrin Novaković bavi se živom tvari stanice, tekućom osnovom života. Nastao je uz mentoriranje Darka Baklijaže u produkciji Akademije likovnih umjetnosti u Zagrebu (ALU) i Zagreb filma, a prikazat će se u studentskom programu B.

O najboljim dugometražnim animiranim filmovima na 19. Međunarodnom festivalu animiranog filma u Bucheonu odlučivat će žiri u sastavu: Jin Kim (Južna Koreja), Sébastien Laudenbach (Francuska), Doris Cleven (Belgija) i Kobayashi Osamu (Japan). Najuspješnija kratkometražna ostvarenja proglasit će: Nina Gantz (Nizozemska), Yves Nougarede (Francuska) te Raúl Garcia (SAD). Više o BIAF-u možete pronaći na službenim stranicama.

Naslovne fotografije: prizori iz filmova Protoplazma, Noćna ptica, Manivald i Aerodrom

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.