Preskoči na glavni sadržaj

Hrvatski model mjera poticaja u AV industriji predstavljen u litavskom parlamentu

Tatjana Aćimović, koordinatorica Radne skupine za mjere poticaja u audiovizualnoj industriji sudjelovala je u radu okruglog stola na temu uvođenja mjera poticaja u audiovizualnoj proizvodnji Republike Litve.

Okrugli stol održan je 16. rujna u Parlamentu Republike Litve, u organizaciji Udruge nezavisnih producenata Litve, u suradnji s litavskim Ministarstvom kulture.

Okruglim stolom predsjedavao je Petras Austrevicius, zastupnik u Parlamentu Litve koji je bio glavni pregovarač Litve za stupanje u Europsku uniju, a bili su nazočni brojni drugi parlamentarni zastupnici, predstavnici Ministarstva kulture i Ministarstva financija, članovi Odbora za ekonomski razvoj i članovi Udruge nezavisnih producenata.

Uz ministra kulture Republike Litve, Arunasa Gelunasa, Tatjana Aćimović pozvana je kao posebna gošća kako bi predstavila program Mjera poticaja Hrvatskog audiovizualnog centra.

Predstavnici strukovnih udruga i Ministarstva kulture Republike Litve trenutno rade na izradi Zakona o filmu i osnivanju neovisnog Nacionalnog filmskog centra. Predstavljeni model hrvatskih mjera poticaja naišao je na veliko odobravanje nazočnih, te će poslužiti kao model za izradu litavskih mjera poticaja.

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.