Preskoči na glavni sadržaj

Hrvatski kratkometražni filmovi na portugalskom festivalu Cortex

Niz hrvatskih kratkometražnih filmova bit će prikazan na šestom izdanju Cortexa - Festivala kratkometražnog filma u Sintri, koji se održava u Portugalu od 18. do 21. veljače.

U međunarodnom natjecateljskom programu bit će prikazan kratkometražni animirani film Stakleni čovjek Daniela Šuljića, nastao u produkciji Kreativnog sindikata i koprodukciji Zagreb filma. Film tematizira čovjeka današnjice koji se, krećući se svijetom ispunjenim skenerima i nadzornim algoritmima, olako se koristeći društvenim mrežama, online formularima i kreditnim karticama, dobrovoljno odriče vlastite privatnosti. 

U popratnom programu Hemisfera predstavit će se Motovun Film Festival sa selekcijom šest nagrađivanih domaćih kratkometražnih filmova. Portugalska publika tako će vidjeti najbolji europski kratkometražni film 2015. godine, Piknik Jure Pavlovića, nastao u produkciji Sekvence; Marka u režiji Igora Dropuljića, nastao u produkciji Umjetničke akademije u Splitu; Balavicu u režiji Igora Mirkovića i produkciji Studija dim; Malog debelog rakuna u režiji Barbare Vekarić i produkciji Filmske udruge Motion i Akademije dramske umjetnosti; Terarij Hane Jušić nastao u produkciji Akademije dramske umjetnosti, te animiranu manjinsku koprodukciju Život s Hermanom H. Rottom u režiji Chintis Lundgren i produkciji Chintis Lundgreni Animatsioonistuudio i koprodukciji Jadranske animacije i Umjetničke organizacije ANIMA.

Više informacija potražite na službenoj festivalskoj stranici.

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.