Preskoči na glavni sadržaj

Hrvatski filmovi u fokus programu 11. izdanja festivala Kino Otok - Isola Cinema

Na 11. izdanju Međunarodnog filmskog festivala Kino Otok - Isola Cinema koji će se održati između 3. i 7. lipnja u Izoli, prikazat će se i fokus program hrvatskih filmova u programu 'Dobri susjedi' ('Good Neighbours').

'Dobri susjedi' je dio festivala koji se bavi filmovima i autorima koji su bliski ne samo na zemljopisnoj, nego i na kulturnoj i poetskoj razini. Fokus program realiziran je u suradnji s Hrvatskim audiovizualnim centrom, a predstavit će kratkometražne filmove četvero hrvatskih autora - Hane Jušić, Sonje Tarokić, Igora Bezinovića i Borisa Poljaka.

Filmovi će biti prikazani u tri seta: prvi donosi naslove Hane Jušić i Sonje Tarokić koje istražuju tematiku svakodnevnog života djevojaka (Da je kuća dobra i vuk bi je imaoTlo pod nogamaPametnice), drugi donosi naslove Borisa Poljaka koji sa svojim filmovima eksperimentira i istražuje ljudsko ponašanje u određenim javnim mjestima (LučonošaRakijaški dnevnik - zajedno s Damirom Čučićem, Splitski akvarelAutofocus), a treći donosi filmove Igora Bezinovića koji nude svjež i beskompromisan uvid u društvenu stvarnost (Vrlo kratki izlet, Cartolina de Momjan 2, Dom je tamo gdje je srce, Od Kršana do Peroja, Čekanje, Benjamin, Kierkegaard i Veruda – film o Bojanu).

Uz prikaz filmova, na festivalu će ujedno biti izraženi i bliski odnosi Hrvatske i Slovenije povezivanjem profesionalnog pratećeg programa pa će Hrvoje Laurenta, predsjednik Hrvatske mreže neovisnih kinoprikazivača sudjelovati na stručnom sastanku Art kinomreže Slovenija o programima u art kinima Slovenije i Hrvatske.

Više informacija potražite na službenoj stranici festivala.

Naslovne fotografije: Da je kuća dobra i vuk bi je imao; Tlo pod nogama; Autofocus; Veruda – film o Bojanu

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.