Preskoči na glavni sadržaj

Hrvatski filmovi nagrađeni na festivalu WorldFest u Houstonu

Filmovi Irene Škorić i Branka Ivande osvojili su nagrade na najstarijem festivalu nezavisnog filma u Houstonu.

WorldFest – Houston najstariji je festival nezavisnog filma na svijetu. U konkurenciji festivala nalaze se isključivo nezavisni radovi, a specifičan je po najvećem natjecateljskom programu za filmske i video naslove. Festival objedinjuje čak 12 nadselekcija, koje se potom dijele na više od 200 kategorija. Razultat toga je da festival svake godine dodijeli velik broj nagrada, no kako ističu na službenoj stranici festivala, sve nagrade su zaslužene.

U ovogodišnjoj selekciji nagrađeno je čak 709 naslova, a među njima i tri filma Irene Škorić. Njezin erotski omnibus 7 seX 7, koji je u Houstonu doživio i svoju međunarodnu premijeru, osvojio je srebrnu nagradu za debitantski igrani film, a dugometražni dokumentarni film Berislav Š. Proces koji govori o umjetničkoj osobnosti glazbenog maestra Berislava Šipuša, osvojio je prvu platinastu nagradu za najbolji scenarij. 7 seX 7 nastao je u produkciji Artizana filma, a Berislav Š. Proces u produkciji HRT-a. Srebrnom nagradom nagrađen je i njezin kratkometražni film Rastanak 2 u produkciji Akademije dramske umjetnosti, koji je svojevrsni nastavak njezina nagrađivanog Rastanka (2008).

Na WorldFest Houstonu nagrađene su i Lea i Darija Branka Ivande. Ova biografska priča o dječjim kazališnim zvijezdama koje su bile popularne za vrijeme Drugog svjetskog rata nagrađena je dvama posebnim priznanjima žirija, koje su primili scenograf Ivo Hušnjak i producentica Lidija Ivanda. Film je nastao u produkciji Ars septime.

WorldFest Houston ove je godine imao svoje 45. izdanje, a održavao se od 13. do 22. travnja.

Naslovne fotografije: 7sex7; Rastanak 2; Lea i Darija

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.