Preskoči na glavni sadržaj

Hrvatski filmovi na međunarodnom filmskom festivalu BEAST IFF u Portugalu

Festivalski fokus portugalskog međunarodnog filmskog festivala BEAST IFF novi su filmski trendovi istočne i centralne Europe. U natjecateljski program četvrtog izdanja, koje se u Portu održava od 24. do 28. ožujka, uvrštena su čak četiri hrvatska kratkometražna filma. 

U programu EastWave, usmjerenom na prikazivanje kratkometražnih i srednjemetražnih igranih filmova perspektivnih mladih redatelja, prikazuje se kratkometražni igrani film Južno voće redatelja Josipa Lukića. Program EastDoc promovira odabrana kratkometražna i srednjemetražna dokumentarna ostvarenja srednje i istočne Europe, a u njemu sudjeluju redateljice Martina Meštrović i Tanja Vujasinović sa svojim filmom Mačka je uvijek ženska. Kratkometražni eksperimentalni filmovi Jabuka, tri dvopeka, jogurt redateljice Anite Čeko i film ALEPH ZETA (XVII): The star redateljice Ane Buljan odabrani su u natjecateljski program experimentalEAST.    

Svi filmovi i programi četvrtog izdanja BEAST IFF odvijat će se u virtualnom prostoru i u partnerstvu s glavnom neovisnom portugalskom streaming platformom Filmin. Programi BEST IFF-a, kao što su Focus Country (Rumunjska ove godine), V4 Screen, EastWave, ExperimentalAST i EastDoc bit će dostupni do 4. travnja pretplatnicima Filmina ili putem plaćanja po pregledu na njihovoj mrežnoj stranici. 

Uz Filmin streaming platformu, neke od aktivnosti poput Q&A s autorima, BEAST razgovora, The Mirages of Freedom (selekcija ukrajinskih eksperimentalnih filmova od 1960-1980) i School Visit programa bit će dostupni bez naknade i to preko platformi poput Vimea, YouTubea, Twicha, Facebooka i Instagrama. 

Nakon ožujka, BEAST IFF nastavit će sa svojim aktivnostima sve do 1.lipnja i to kroz posebne online mjesečne projekcije i događaje, kao i kroz Višegrad Film Hub – industry event posvećen zemljama Višegradske skupine (Češka, Mađarska, Slovačka i Poljska) koji uključuje dodatne online projekcije, masterclassove i radionice s mogućnošću održavanja nekih aktivnosti uživo u Portu.  

Za više informacija posjetite službenu stranicu, Facebook stranicu, Facebook događaj i/ili Instagram profil festivala. 

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.