Preskoči na glavni sadržaj

Hrvatski filmovi na međunarodnom festivalu u Portugalu

Tri dugometražna igrana filma, Metastaze Branka Schmidta, U zemlji čudesa Dejana Šorka i Vjerujem u anđele Nikše Sviličića kao i dugometražni omnibus grupe autora Zagrebačke priče bit će predstavljeni u sklopu 26. izdanja Festroie – međunarodnog filmskog festivala u Setúbalu, u Portugalu.

Metastaze i U zemlji čudesa bit će prikazani u službenoj festivalskoj konkurenciji te se bore za glavnu festivalsku nagradu Zlatni dupin, dok će Vjerujem u anđele biti prikazan u sklopu službenog programa debitantskih filmova, ali izvan konkurencije. U sklopu programa koji predstavlja suvremene europske kratkometražne filmove predstavit će se omnibus Zagrebačke priče, odnosno 8 kratkih filmova koji čine taj omnibus. U tom programu ove će se godine, osim kratkometražne hrvatske produkcije, predstaviti kratki filmovi iz Španjolske, Francuske, Islanda i Švedske.

Svakako treba napomenuti kako je jedan od članova žirija programa debitantskih filmova u konkurenciji redatelj i scenarist Nikša Sviličić.

Filmski festival u Setúbalu održava se od 1985. godine i slovi kao jedan od najprestižnijih godišnjih portugalskih filmskih manifestacija. Festival će se održati od 4. do 13. lipnja 2010.
 

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.