Preskoči na glavni sadržaj

Hrvatski filmovi na Međunarodnom festivalu animiranog filma Animatou

U Ženevi se od 6. do 14. listopada održava 12. izdanje Međunarodnog filmskog festivala Animatou, na kojem će biti prikazane četiri hrvatske manjinske koprodukcije.

Međunarodni filmski festival Animatou posvećen je predstavljanju najboljih radova kratkometražne švicarske i međunarodne animacije. Na njemu će ove godine biti prikazano 229 filmova iz 30 zemalja, koji su radovi 289 različitih redatelja.

U međunarodnom natjecateljskom programu za nagrade će se boriti Ježeva kuća Eve Cvijanović (hrvatski koproducent je Bonobostudio) – koja se prikazuje i u nenatjecateljskom programu Pistache, Noćna ptica Špele Čadež (hrvatski koproducent je Bonobostudio) i Aerodom Michaele Müller (hrvatski koproducent je Kinorama) – koji se prikazuje i u švicarskom natjecateljskom programu.

Koyaa: Razigrani autić Kolje Sakside (hrvatski koproducent je Studio dim) selektiran je u nenatjecateljski program za djecu Caramel.

Zemlja partner 12. Animatoua je Italija, a više o Festivalu možete pronaći na službenim stranicama.

Naslovna fotografija: prizori iz filmova Koyaa: Razigrani autić; Ježeva kuća; Noćna ptica; Aerodrom

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.