Preskoči na glavni sadržaj

Hrvatski filmovi na međunarodnim filmskim festivalima - najnovije

Ručak u Rotterdamu
Krajem siječnja na Međunarodnom filmskom festivalu u Rotterdamu bit će prikazan eksperimentalni film Ručak Ane Hušman.
Rotterdamski festival (21.1.-1.2.2009) jedan je od najvećih i najutjecajnijih filmskih festivala koji – osim što svake godine privlači desetine tisuća profesionalaca i posjetitelja - određuje buduće filmske trendove i otkriva filmaše na koje treba obratiti pažnju. Zato ne sumnjamo da će publika uživati u Aninom Ručku, duhovito ispletenoj i britkoj priči o običajima lijepog ponašanja kojih se valja pridržavati!

Morana i Ona koja mjeri u Clermont-Ferrandu
Filmovi Morana i Ona koja mjeri primljeni su u natjecateljske programe festivala u francuskom Clermont-Ferrandu (30.1.-7.2.2009).
Međunarodni festival kratkog filma u Clermont Ferrandu jedan od najvećih, a svakako najdugovječniji festival posvećen isključivo kratkom metru. Na festivalu 2006. godine film Levijatan Simona Bogojevića Naratha nagrađen je u kategoriji animiranog filma. U siječnju 2009. Narathova Morana natjecat će se u službenoj konkurenciji, a Popovićeva Ona koja mjeri u Lab konkurenciji.

Plac u Berlinu 
Jedini hrvatski predstavnik na ovogodišnjem Berlinaleu bit će eksperimentalni film Plac autorice Ane Hušman. Film koji je do sada prikazan na preko stotinu međunarodnih festivala našao je svoje mjesto u posebnom programu berlinskog festivala Culinary Cinema posvećenom kulinarstvu i ekologiji, a bit će prikazan 11.2.2009.

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.