Preskoči na glavni sadržaj

Hrvatski filmovi na Martovskom festivalu u Beogradu

Na Martovskom festivalu, beogradskom festivalu dokumentarnog i kratkometražnog filma, prikazat će se sedam domaćih naslova: Sve, još uvijek, u orbiti, hrvatske dokumentarne dugometražne koprodukcije Četiri pasoša i Zid smrti, i tako to, te filmovi Skoro ništa, X-tape, Machine Novea 02 i Funeral. Festival se održava od 30. ožujka do 2. travnja.

Kratkometražni dokumentarno-eksperimentalni film Sve, još uvijek, u orbiti redateljskog dvojca Danea Komljena i Jamesa Lattimera, koji govori o izgradnji Brazilije, prikazat će se u sklopu natjecateljskog programa eksperimentalnog filma i video umjetnosti.

Natjecateljski program dokumentarnog film uključuje dvije hrvatske manjinske koprodukcije, Četiri pasoša Mihajla Jevtića nastao u koprodukciji hrvatskog Fade Ina te Zid smrti, i tako to Mladena Kovačevića koji je koproducirao Restart.

Nekoliko eksperimentalnih hrvatskih filmova bit će prikazano i u revijalnom programu Martovskog festivala: Skoro ništa Ane Hušman, X Tape Dragana Mileusnića i Željka Serdarevića, Machinae Novae 02 Darka Vidačkovića te Funeral Daniela Pavlića.

Beogradski festival dokumentarnog i kratkometražnog filma, popularno zvan i Martovski festival, najstariji je beogradski filmski festival. Od svog prvog izdanja bio je najvažnija, a u nekim periodima i jedina platforma u okviru koje su domaći filmski autori mogli prezentirati publici i stranim kolegama svoje dokumentarne, eksperimentalne, animirane i kratkometražne igrane filmove.

Više o 64. izdanju Martovskog festivala možete saznati na njegovim internetskim stranicama

Naslovne fotografije: Sve, još uvijek, u orbiti; Četiri pasoša; Skoro ništa 

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.