Preskoči na glavni sadržaj

Hrvatski filmovi na LET'S CEE festivalu

U sklopu Festivala srednjoeuropskog i istočnoeuropskog filma LET'S CEE, koji se u Beču održava od 13. do 22. travnja, prikazat će se niz domaćih većinskih i manjinskih koprodukcija. Točnije, njih 13.

U natjecateljskoj konkurenciji dugometražnih igranih filmova prikazat će se manjinske koprodukcije Ivan (hrvatski koproducent je Propeler film) redatelja Janeza Burgera Muškarci ne plaču Alena Drljevića (jedan od koproducenata je i hrvatska Produkcija Živa), dok su u konkurenciju dugometražnih dokumentarnih filmova uvršteni većinski hrvatski Moj život bez zraka u režiji Bojane Burnać i manjinska koprodukcija U slučaju rata češkog redatelja Jana Geberta (hrvatski koproducent je Hulahop). Igrani naslov Dede gruzijske redateljice Mariam Khatchvani (hrvatski koproducent je MP filmska produkcija) prikazuje se u natjecateljskoj kategoriji 'debitantskih filmova koji obećavaju'. 

U plavetnilo Antonete Alamat Kusijanović se prikazuje u natjecateljskom programu kratkometražnih igranih filmova, a program pod nazivom 'otkrića' pak donosi projekcije dugometražnih igranih filmova Sve najbolje Snježane Tribuson te Comic Sans u režiji Nevija Marasovića. I ostali popratni festivalski programi donose niz domaćih naslova: Trešnje Dubravke Turić, Mariju Juraja Primorca, film Medo Trapavko Tomislava GreglaUzbunu na Zelenom Vrhu u režiji Čejen Černić i Ustrajnost Mihe Knifica (hrvatski koproducent je Nukleus Film). 

Osim filmova, domaći filmski profesionalci na LET'S CEE festivalu bit će zastupljeni i kroz masterclass predavanje Leona Lučeva o glumi, a Lučev će osobno predstaviti filmove Muškarci ne plaču, Ivan i Rudar u kojima i sam glumi.

Svi navedeni naslovi podržani su od strane Hrvatskog audiovizualnog centra, a ovogodišnje 6. izdanje Festivala srednjoeuropskog i istočnoeuropskog filma LET'S CEE održava se od 13. do 22. travnja u Beču. 

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.