Preskoči na glavni sadržaj

Hrvatski filmovi na Kragujevačkom festivalu antiratnog i angažiranog filma - KRAF 05

Dokumentarni filmovi Pod udarom cenzure i Druga strana Rock'n'Rolla, scenarista i redatelja Silvija Mirošničenka, bit će prikazani na 5. izdanju Kragujevačkog festivala antiratnog i angražiranog filma (KRAF) koji se održava u Kragujevcu (Srbija) od 19. do 30. listopada.

Dokumentarni film Pod udarom cenzure bavi se cenzurom u filmu za vrijeme socijalizma, a sačinjen je od arhivske građe, inserata iz opstruiranih hrvatskih filmova i izjava redatelja (Branko Ivanda, Petar Krelja, Branko Schmidt, Tomislav Gotovac, Nikola Babić, Borislav Benažić, Krsto Papić, Antun Vrdoljak i dr.).

Druga strana Rock'n'Rolla bavi se istom tematikom na polju rock glazbe za vrijeme socijalizma. Osim spomenutih filmova, koji su na programu KRAF-a 28.listopada, na festivalu su prikazana još dva hrvatska filma, Šuma Summarum redatelja Ivana-Gorana Viteza i Selo bez žena Srđana Šarenca.

Redatelju Silviju Mirošničenku biti će uručeno posebno priznanje KRAF-a kao autoru s najviše prikazanih filmova na ovom festivalu. Ovogodišnje izdanje festival otvorio je redatelj Želimir Žilnik filmom Jedna žena - jedno stoljeće, zajedno s junakinjom filma Dragicom Srzentić.

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.