Preskoči na glavni sadržaj

Hrvatski filmovi na goEast festivalu u Wiesbadenu

Na 17. izdanju međunarodnog festivala srednjoeuropskog i istočnoeuropskog filma goEast, koji se od 26. travnja do 2. svibnja održava u njemačkom gradu Wiesbadenu, prikazat će se ukupno šest hrvatskih filmova. Dugometražni igrani filmovi Ne gledaj mi u pijat i Goran, manjinske hrvatske koprodukcije Sieranevada, Dobra žena i Dnevnik mašinovođe te kratkometražni dokumentarni film Kino otok.

U natjecateljski program dugometražnog igranog i dokumentarnog filma uvršteni su dugometražni prvijenac Hane Jušić Ne gledaj mi u pijat i kratkometražni dokumentarni film Kino otok Ivana Ramljaka.

U sekciji Highlights, koja je posvećena filmovima koji su zapaženi na međunarodnim filmskim festivalima, ali su i favoriti publike u kinima, prikazuju se Goran, dugometražni igrani film Nevija Marasovića i dugometražni igrani film koji je koproducirao hrvatski Interfilm, Dnevnik mašinovođe Miloša Radovića.

U novom festivalskom programu goEast Gurus, u sklopu kojeg se prikazuju radovi renomiranih redatelja, naći će se dvije hrvatske manjinske koprodukcije, Sieranevada Cristija Puiua i Dobra žena Mirjane Karanović.

U industrijskom dijelu festivala, East-West Talent Lab, također sudjeluju hrvatski filmaši. Redateljica Karla Lulić predstavit će svoj kratkometražni film SLIJEDI..., post-apokaliptičnu komediju bez dijaloga. Priča je to o gradu u kojem je voda pitanje davne prošlosti i gdje je čovjek čovjeku vuk. Projekt se razvija uz podršku Grada Zagreba i Grada Rijeke u suradnji s Hrvatskim audiovizualnim centrom, a nastaje u produkciji kuće Dobar Film. Program je osmišljen na način da povezuje mlade filmaše i umjetnike iz Istočne i Srednje Europe, a najbolja ideja i prijedlog projekta bit će nagrađena iznosom od 3.500 eura. Više o programu i sudionicima iz ostalih zemalja možete pogledati na ovoj poveznici

Wiesbaden tijekom trajanja festivala postaje najvažniji međunarodni centar za srednjoeuropski i istočnoeuropski film, a u sklopu goEasta prikazat će se više od 140 filmova raznih rodova. Festival je posvećen predstavljanju bogatstva i raznolikosti srednjoeuropske i istočnoeuropske kinematografije publici u zapadnoj Europi. Više o festivalu možete saznati na njegovim službenim stranicama

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.