Preskoči na glavni sadržaj

Hrvatski filmovi na festivalu LET’S CEE u Beču

U natjecateljskim i nenatjecateljskim sekcijama festivala u Beču prikazat će se sedam domaćih naslova. Dugometražni igrani filmovi Ustav Republike Hrvatske, Ministarstvo ljubavi, S one strane i manjinska koprodukcija Dnevnik mašinovođe, dokumentarni film Bolesno te kratkometražni Nešto o životu i Po čovika. Festival LET’S CEE počeo je 21., a traje do 27. ožujka 2017. godine. 

U natjecateljski program dugometražnih igranih filmova uvršteni su Ustav Republike Hrvatske Rajka Grlića i manjinska hrvatska koprodukcija Dnevnik mašinovođe (hrvatski koproducent je Interfilm) u režiji Miloša Radovića. Podsjetimo kako je Ustav nedavno osvojio nagradu za najbolji film na festivalu u Santa Barbari, dok je Dnevnik mašinovođe nagradu žirija FEDEORA početkom ožujka dobio na beogradskom FEST-u. 

U sklopu programa pod nazivom 'east silver caravan' prikazat će se dugometražni dokumentarni film Bolesno redatelja i scenarista Hrvoja Mabića, a dokumentarna je forma zastupljena i u kratkometražnom programu festivala u sklopu kojega će se prikazati Nešto o životu za koji režiju, kameru i scenarij potpisuje Nebojša Slijepčević. Isti program donosi i nagrađivani film Po čovika redateljice Kristine Kumrić, nastao u sklopu Nacionalnog projekta Jedna slika iz Domovinskog rata koji su 2013. godine pokrenuli HAVC i Ministarstvo branitelja RH.

Poseban program pod nazivom 'cultural year austria–croatia' donosi tri hrvatska dugometražna naslova, a u sklopu istog prikazuju se Ministarstvo ljubavi Pave Marinkovića, S one strane Zrinka Ogreste i Ustav Republike Hrvatske Rajka Grlića.

Festival LET’S CEE u Beču se održava od 21. do 27. ožujka 2017. godine, a orijentiran je na produkciju središnje i jugoistočne Europe. Sve ostale detalje potražite na njegovim službenim stranicama.

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.