Preskoči na glavni sadržaj

Hrvatski filmovi na 7. festivalu kratkometražnog filma FeKK

Ovogodišnje izdanje FeKKa održava se od 16. do 21. kolovoza na brojnim lokacijama u Ljubljani. U razne programe uvršteno je osam domaćih naslova, a na festivalu će se ukupno prikazati 130 kratkometražnih filmova iz 34 zemlje svijeta. 

Natjecateljski program 'Slovenski kratki film i njegove mutacije' donosi igrani film Kazneni udarac u režiji Roka Bičeka i produkciji Antitalenta (Hrvatska) i Cvinger filma (Slovenija) te koprodukciji Zwinger filma (Austija), a u istom je programu i dokumentarni, eksperimentalni Invisual u režiji Yuliye Moline i produkciji Akademije dramske umjetnosti u Zagrebu.

Natjecateljski program FeKK YU od ove se godine zove FeKK BAL, točnije Balkanski kratki film. Samim time i odabir filmova proširen je sa zemalja bivše Jugoslavije na najuzbudljivije kratke filmove iz cijele balkanske regije. Tako će se u sklopu ovog proširenog programa prikazati i filmovi iz Rumunjske, Bugarske, Grčke i Albanije. Hrvatske boje 'brani' ukupno pet naslova: igrani Bijeli Božić Josipa Lukića, animirani Događaji za zaboraviti Marka Tadića i Među nama Petre Balekić, dokumentarni Matijevići u izolaciji Matije Matijevića te Mikrokazeta – najmanja kazeta koju sam ikad vidio Igora Bezinovića i Ivane Pipal

Program Kinotripčić, koji FeKK organizira u suradnji s Međunarodnim filmskim festivalom Kinotrip, nudi široku lepezu filmova iz cijelog svijeta koji se bave iskustvima današnje mladeži. U sklopu tog programa prikazat će se i animirani Toomas ispod doline divljih vukova Chintis Lundgren, koji je nastao u estonsko-hrvatsko-francuskoj produkciji (hrvatski producent je Draško Ivezić, Adriatic Animation). 

Ovogodišnja festivalska tema, FeKK: U budućnost! (FeKK: To the Future!) bavi se različitim vizijama (neizvjesne) budućnosti i mogućnostima koje proizlaze iz sadašnjosti, kao i pitanjima gdje smo sada, kako smo dospjeli ovdje, što nas čeka i kako se sa svime nositi. 

Festival kratkometražnog filma FeKK, uz njegov neizostavni industrijski dio, održava se od 16. do 21. kolovoza na mnogobrojnim lokacijama diljem glavnog grada Slovenije.

Sve ostale detalje potražite na njihovim službenim stranicama

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.