Preskoči na glavni sadržaj

Hrvatski filmovi na 58. Oberhausenu

Tri hrvatska filma prikazat će se u sklopu 58. izdanja Međunarodnog festivala kratkometražnog filma u Oberhausenu. Le Samouraï Ivana Faktora i Zimica Hane Jušić bit će prikazani u sklopu Međunarodnog natjecateljskog programa, dok je The Spectres of Veronica Dalibora Barića primljen u MuVi International, popratni program inovativnih glazbenih spotova.

Jedan od najdugovječnijih i najvažnijih festivala posvećen kratkometražnom filmu, Međunarodni festival kratkometražnog filma u Oberhausenu (26. travnja – 1. svibnja), u natjecateljskom programu prikazat će dva hrvatska filma: Le Samouraï Ivana Faktora i Zimicu Hane Jušić.

Le Samouraï Ivana Faktora intimni je eksperimentalni dokumentarni film snimljen u stanu preminulog hrvatskog avangardnog umjetnika Tomislava Gotovca. Radi se o filmskom istraživanju Gotovčevog intimnog prostora, kao i trenutaka melankolije, tuge i osamljenosti koji iz njega izviru.

Zimica Hane Jušić slobodna je interpretacija kratke priče Tarika Kulenovića o djevojci koja posjećuje bivšeg dečka kako bi ponovno proživjela trenutke nekadašnje intime. Glavne uloge u filmu tumače Iva Mihalić i Neven Aljinović Tot.

The Spectres of Veronica Dalibora Barića križanac je eksperimentalnog i animiranog filma u kojem je redatelj kroz prepoznatljivi postupak kolažiranja dočarao osebujni svijet djevojke koju progone duhovi budućnosti.

Međunarodni festival kratkometražnog filma u Oberhausenu održava se od 26. travnja do 1. svibnja, a ove godine imat će svoje 58. izdanje.

Više informacija o programu i selekciji potražite na službenoj stranici festivala.

Naslovna fotografija: The spectres of Veronica

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.