Preskoči na glavni sadržaj

Hrvatski filmovi na 5. izdanju festivala CinEast u Luksemburgu

Peto izdanje CinEasta – Festivala srednjeeuropskog i istočnoeuropskog filma u Luksemburgu - održat će se od 11. do 28. listopada 2012. na 13 lokacija u gradu Luksemburgu i drugim gradovima te će ponuditi više od 90 projekcija filmskih radova iz 12 postkomunističkih zemalja, kao i brojna popratna događaja. 

U 2012. festival se znatno proširio, udvostručujući broj zemalja sudionica pridodavanjem tri baltičke zemlje (Estonija, Latvija i Litva) te tri zemlje bivše Jugoslavije (Hrvatska, Srbija i Slovenija).
 
Hrvatsku predstavljaju dugometražni filmovi Ljudožder vegetarijanac Branka Schmidta, koji je uključen u službenu konkurenciju festivala, Kotlovina Tomislava Radića, uz čije će prikazivanje biti organizirana posebna večer posvećena Hrvatskoj pod nazivom Welcome to Croatia, zatim kratkometražni filmovi Onda vidim Tanju Jurja Lerotića, Zimica Hane Jušić, te animirani filmovi Velika avantura gospodina Šmrkljića Darka Vučenika i Dove sei, amor mio Veljka Popovića.

Hrvatski nastup upotpunjen je prikazivanjem hrvatske koprodukcije Parada redatelja Srđana Dragojevića i  animiranog filma Otac, u kojem je jedan od redatelja Veljko Popović. Festival će ugostiti hrvatsku producenticu Antoniju Dubravku Carnerud, koja će predstaviti film Kotlovina te sudjelovati na radionici producenata pod nazivom CinEastPro na temu koprodukcije.

Naslovne fotografije: Onda vidim Tanju; Velika avantura gospodina Šmrkljića

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.