Preskoči na glavni sadržaj

Hrvatski filmovi na 5. Danima filma u Mostaru

Jubilarno peto izdanje Dana filma u Mostaru, koji već tradicionalno, pod okriljem filmske udruge Oktavijan i direktora Slavena Knezovića, okupljaju najbolje od recentne filmske produkcije iz regije, započet će 5. studenog, u 19 sati, a čast da svečano otvori petodnevnu filmsku manifestaciju pripala je hrvatskoj ratnoj drami Josef redatelja Stanislava Tomića.

Ceremonija otvorenja, kao i prikazivanje filma, održat će se u velikoj dvorani Hrvatskog doma hercega Stjepana Kosače, a tijekom svečanog dijela večeri ključeve grada preuzet će glumci Špiro Guberina i Ivo Gregurević, dok će nagrade za životno djelo i statue Drvo života biti uručene glumcima Božidarki Frajt i Borisu Buzančiću.

Josef će biti prikazan u dva termina, u 19 sati te potom u 22 sata, a od nedjelje do srijede je na rasporedu još ukupno 12 filmova iz regije, između ostalih najsvježija hrvatska ostvarenja s proteklog Festivala igranog filma u Puli - pobjednički film Kotlovina Tomislava Radića, Ćaća Dalibora Matanića, 7sex7 Irene Škorić, Korak po korak Biljane Čakić-Veselić i Lea i Darija Branka Ivande.

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.