Preskoči na glavni sadržaj

Hrvatski filmovi na 35. Festivalu europskog kratkometražnog filma u Brestu 

Kratkometražni igrani film Josipa Lukića Južno voće svoju će međunarodnu premijeru imati u natjecateljskom programu 35. Festivala europskog kratkometražnog filma u Brestu, a u drugim sekcijama prikazuju se i animirana manjinska koprodukcija Toomas ispod doline divljih vukova Chintis Lundgren te U plavetnilo Antonete Alamat Kusijanović. Festival se održava u kinodvoranama u francuskom Brestu te na online platformi, od 10. do 15. studenog. 

Osim što ga je režirao, Josip Lukić za kratkometražni igrani film Južno voće potpisuje i scenarij. Za kameru je bio zadužen Marinko Marinkić, a za montažu Jan Kemsche. Oblikovanje zvukao radio je Luka Gamulin, kostimografiju Nikolina Boban i Paula Čule, a scenografiju Josip Lukić i Martina Marasović. Uloge u filmu nose Paško Vukasović, Snježana Sinovčić, Lana Barić i Tihana Lazović. Film je nastao u produkciji Akademije dramske umjetnosti Sveučilišta u Zagrebu, a producirao ga je Marin Leo Janković

Južno voće premijerno je prikazano na prošlogodišnjem izdanju Zagreb Film Festivala, na kojem je osvojio posebno priznanje žirija u programu Kockice, a nakon toga ovjenčan je nagradama i na Tabor Film Festivalu, Betina Film Festivalu, Star Film Festu i Danima hrvatskog filma.

Film Josipa Lukića jedan je od 30 naslova iz 24 zemalja koji se prikazuju u sklopu natjecateljskog programa na Festivalu europskog kratkometražnog europskog filma u Brestu, a to će mu ujedno biti i međunarodna premijera. 

Na istom se festivalu prikazuje i hrvatska manjinska koprodukcija, animirani Toomas ispod doline vukova autorice Chintis Lundgren (hrvatski producent je Draško Ivezić, Adriatic Animation) te višestruko nagrađivani igrani film U plavetnilo Antonete Alamat Kusijanović.

Festival europskog kratkometražnog filma u francuskom se Brestu održava od 10. do 15. studenog, a dio programa bit će dostupan i na online platformi. Više o festivalu možete pronaći na službenoj stranici

Naslovne fotografije: vizual Festivala europskog kratkometražnog filma u Brestu; scene iz filmova Južno voće, Toomas ispod doline divljih vukova, U plavetnilo

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.