Preskoči na glavni sadržaj

Hrvatski filmovi na 3. festivalu kratkometražnog filma FeKK

FeKK se održava od 28. kolovoza do 2. rujna u Ljubljani. Hrvatski filmovi uvršteni su u natjecateljske programe FeKK YU i FeKK SLO, a programska sekcija Instant cult posvećena je opusu Igora Bezinovića. 

U međunarodnom natjecateljskom programu FeKK YU koji prikazuje autore s područja bivše Jugoslavije uvršteni su hrvatski animirani, igrani i dokumentarni filmovi. Od igranih filmova to su 13+ Nikice ZdunićKako je Iva otišla 16. rujna 2016. Tomislava Šobana i Pino Josipa Lukića, a od dokumentarnih After Party Viktora Zahtile i Oni samo dolaze i odlaze Borisa Poljaka te White Trash Sunčice Ane Veldić. Eksperimentalni film predstavljaju filmovi Kartograf Darie Blažević i Na plaži Gorana Škofića. Hrvatsku selekciju zaključuju animirana ostvarenja Crvenkapica Redux Danijela Žeželja, 'Stranac' u mojoj glavi Petre Bakelić te kanadsko-hrvatska koprodukcija Ježeva kuća Eve Cvijanović (hrvatski koproducent je Bonobostudio). 

Natjecateljski program FeKK SLO, koji je posvećen slovenskim autorima uključuje dvije hrvatske koprodukcije. To su animirani hrvatsko-slovenski film Noćna ptica Špele Čadež (hrvatski koproducent je Bonobostudio) i igrani slovensko-hrvatsko-austrijski film Sretno Orlo! Sare Kern (hrvatski koproducent je Kinorama). U ovaj program uvršten je i dokumentarni film Lovačka sreća slovenske redateljice Maje Alibegović koji je nastao u sklopu Restartove Škole dokumentarnog filma. 

Programska sekcija Instant cult posvećena je hrvatskom redatelju Igoru Bezinoviću. Festival će slovenskoj publici predstaviti 10 njegovih kratkometražnih filmova, između ostalih dokumentarni film Veruda - film o Bojanu koji je nagrađen na Zagrebdoxu i Liburnia film festivalu te igrani film Vrlo kratki izlet. Potpun popis možete pogledati na ovoj poveznici.

Festival će prikazati i retrospektivu kratkometražnih filmova Miguela Gomesa, a donosi i program EFA- Short Matters posvećen filmovima koji su se u prošloj godini natjecali za Europsku filmsku nagradu. Više o programu možete saznati na službenim stranicama festivala

Naslovne fotografije: Kako je Iva otišla 16. rujna 2016.; After Party; Kartograf; Crvenkapica Redux

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.