Preskoči na glavni sadržaj

Hrvatski filmovi na 12. međunarodnom festivalu goEast u Wiesbadenu

Kratkometražni igrani filmovi Komba Tina Žanića, Onda vidim Tanju Jurja Lerotića, Hladna fronta Uroša Živanovića i Pusti me da spavam Sare Hribar bit će prikazani na 12. međunarodnom festivalu srednjoeuropskog i istočnoeuropskog filma goEast (Festival of Central and Easter European Film) koji se održava u Wiesbadenu (Njemačka) od 18. do 24. travnja.

Spomenuti filmovi pobjednici su programa Kockice Zagreb Film Festivala te se prikazuju u programu Specials u okviru kojeg se ove godine predstavlja i Zagreb Film Festival. Program Kockice iz godine u godinu predstavlja nove kratkometražne filmove hrvatskih autora, a dosad je najavio neke od najznačajnijih mladih redatelja na domaćoj filmskoj sceni.

Dokumentarni film Zemlja znanja Saše Bana (Hulahop) također će biti prikazan na festivalu goEast i to u programu Beyond Belonging koji ove godine donosi izbor filmova na temu protesta. Uz Zemlju znanja, u programu se prikazuje film Bastardi utopije američkih autora Maplea Razse i Pacha Veleza koji se bavi mladim zagrebačkim antiglobalističkim aktivistima, Videogrami revolucije (1992.) Haruna Farockog i Andreja Ujice, novi film Želimira Žilnika Jedna žena, jedno stoljeće (2011.)  i drugi.

Dodatne informacije o festivalu možete pronaći na službenoj stranici.

Naslovne fotografije: Komba; Hladna fronta; Onda vidim Tanju
 

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.