Preskoči na glavni sadržaj

Hrvatski filmovi na 11. izdanju Go Short festivala

Kratkometražni igrani film Dubravke Turić Tina svoju će svjetsku premijeru imati u sklopu natjecateljskog programa europskog filma na 11. izdanju Međunarodnog festivala kratkometražnog filma Go Short u nizozemskom Nijmegenu, koji traje od 3. do 7. travnja. Na festivalu se prikazuju još i Lovebox Ivana Turkovića Krnjaka te Bijela vrana Mirana Miošića. 

Osim što ga je režirala, Dubravka Turić potpisuje i scenarij za film Tina, a na njemu je radila i montažu. Za kameru je bio zadužen Mirko Pivčević, a zvuk je oblikovala Dubravka Premar. Kostimografiju je radila Morana Starčević, a scenografiju Tanja Lacko. Film je producirao Vinko Brešan (Zagreb film), a naslovnu ulogu u filmu nosi Lana Barić. Distributer filma je Varicoloured. Nakon festivala Go Short, Tina će se prikazati i na Međunarodnom festivalu kratkometražnog filma FILMFEST u njemačkom Dresdenu, koji traje od 9. do 14. travnja. 

Osim Tine, na festivalu se prikazuje i kratkometražni film Bijela vrana Mirana Miošića i to u programu namijenjenom djeci starijoj od četiri godine. Bijela vrana premijerno je prikazana na prošlogodišnjem izdanju Animafesta, a film je od tada 'obišao' mnoštvo festivala u Hrvatskoj i inozemstvu, a najboljim kratkometražnim animiranim filmom proglašen je na Tuzla Film Festivalu 2018. Film također nastaje u produkciji Zagreb filma, a producirao ga je Vinko Brešan. Miran Miošić film je režirao, montirao te je za njega napisao scenarij, a animaciju su radili Ana Horvat, Hrvoje Habljak i Ana-Marija Vidaković

Kratkometražni igrani film Lovebox scenarista i redatelja Ivana Turkovića Krnjaka prikazuje se u programu namijenjenom filmovima koji se bavi tematikom ljubavi u doba Tindera. Lovebox je svoju svjetsku premijeru imao na 28. izdanju Međunarodnog festivala kratkometražnog filma u Rio de Janeiru – Curta Cinema. Glavne uloge nose Josip Lukić, Sanja Drakulić i Tajna Peršić. Film su producirali Ivan Maloča i Luka Hrvoj, a nastao je u produkciji Interfilma te koprodukciji Kinokluba Zagreb i kuće Ontodei. Za distribuciju filma zadužen je Interfilm. 

Svi navedeni naslovi nastali su uz potporu Hrvatskog audiovizualnog centra. 

Go Short je središnji festival kratkometražnog filma u Nizozemskoj, a njegovo se ovogodišnje izdanje održava od 3. do 7. travnja. Osim projekcija filmova, Go Short nudi i bogat popratni program koji uključuje predavanja, radionice, neformalna druženja te sastanke za djelatnike filmske industrije. Ove će se godina na festivalu u Nijmegenu prikazati preko 300 kratkometražnih filmova, od kojih 133 pripada natjecateljskim programima. Pobjednici Go Shorta izravno su kvalificirani za nominaciju za nagradu Oscar. Više o festivalu pronađite na službenoj stranici

Naslovne fotografije: scene iz filmova Tina; Bijela vrana; Lovebox

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.