Preskoči na glavni sadržaj

Hrvatski filmovi i filmaši na Visegrad Film Forumu

U Bratislavi se od 11. do 15. ožujka održava Visegrad Film Forum, platforma za umrežavanje i edukaciju na kojoj sudjeluju i hrvatski filmaši. Riječ je o programu namijenjenom prvenstveno studentima filmskih škola i akademija iz srednje i istočne Europe, a pokrenut je s dugoročnim ciljem poticanja europskih filmskih koprodukcija.

Tijekom četiri dana sudionici imaju priliku pohađati niz predavanja, radionica, master classova i studija slučaja, a program je popraćem projekcijama recentnih filmova nastalim na ovim školama i akademijama. U četvrtak 13. ožujka na rasporedu su kratkometražni filmovi sa zagrebačke Akademije dramske umjetnosti – igrani Priča o Mari iz Velog Varoša Igora Šeregija i Zajedno Jasne Nanut te dokumentarni Prozor na život Silvija Mirošničenka.


Ozren Grabarić u Košnicama

Uz njih troje na VFF-u bit će prisutni i redatelj Zvonimir Jurić te producent Ivan Kelava koji je bio zadužen za realizaciju omnibusa Košnice snimljenom u produkciji pet filmskih škola, iz Zagreba, Jeruzalema, Londona, Kölna i Praga. Hrvatski segment Košnica režirao je Igor Šeregi, a film će biti tema studije slučaja u srijedu.

Visegrad Film Forum ugošćuje bratislavska Akademija izvedbenih umjetnosti (FTF VŠMU), a suorganiziraju ga filmske škole i akademije iz srednje i istočne Europe: ADU Zagreb, AGFRT Ljubljana, FAMU Prag, LMTA Vilnius, PWSFTViT Lodz, SZFE Budimpešta i UNATC Bukurešt.


Zajedno Jasne Nanut

Spomenimo i da su među ovogodišnjim predavačima austrijski snimatelj Christian Berger (nominiran za Oscara za Hanekeovu Bijelu vrpcu), švicarski dokumentarist Christian Frei (nominiran za Oscara za dugometražni dokumentarni film The War Photographer), poljski scenograf i dizajner produkcije Allan Starski (dobitnik Oscara za Schindlerovu listu), izvršni direktor Eurimages Roberto Olla i drugi.

Više informacija o programu VFF-a potražite na službenim stranicama.
 

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.