Preskoči na glavni sadržaj

Hrvatski filmovi i filmaši na Međunarodnom festivalu kratkog filma u Drami

Na 24. Međunarodnom festivalu kratkometražnog filma, koji se od 16. do 22. rujna održava u mjestu Drama u Grčkoj, prikazat će se nekoliko domaćih naslova, a film Emil, redateljice i scenaristice Nede Radić u produkciji udruge Metar60, primljen je na Drama Pitching Lab.

U sklopu programa studentskog filma ('Balkan Student Panorama') prikazat će se ukupno četiri hrvatska naslova: igrani filmovi Naopako Filipa Zadre, Northern Hymn Tina Žanića i Marica Judite Gamulin te animirani Otok Tee Nucak

Drama Pitching Lab održava se tijekom samog festivala i dio je njegovog programa. Tijekom šest dana autorica filma Emil Neda Radić će uz mentore poput scenarista Andrewa Hortona, koji je ujedno i predsjednik međunarodnog žirija festivala, usavršavati scenarij i pitching projekta te prezentirati film potencijalnim investitorima. 

Emil je film o dječaku Emilu (12) koji živi s majkom Renatom i njezinim partnerom huliganom Dinom. Emil je potpuno fasciniran Dinom i pokušava ga oponašati prateći ga u njegovim dnevnim poslovima dilanja sve dok ne vidi kako Dino jednu večer siluje Renatu. Emil neuspješno tješi slomljenu Renatu. Bijesan što Dino mirno nastavlja svoj život, odlučuje se osvetiti. Snimanje je zakazano za iduću godinu. Producentica filma je Mirta Puhlovski, a snima se u produkciji udruge Meetar60 i tvrtke Slavica film.

Međunarodni festival kratkometražnog filma u Drami najznačajniji je festival ove vrste u Grčkoj koji okuplja filmaše iz cijeloga svijeta. Posebnu važnost daje mu činjenica da se najuspješniji filmovi u Drami dalje nominiraju za Europsku filmsku nagradu. Na ovogodišnjem 41. nacionalnom i 24. međunarodnom izdanju festivala bit će prikazano 195 filmova iz 52 zemlje. Više informacija možete pronaći na službenim stranicama.

Naslovna fotografija: vizual festivala; scena iz filma Emil

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.