Preskoči na glavni sadržaj

Hrvatski filmaš u Cannesu

Ranko Pauković se pobrinuo za cjelokupni dizajn zvuka filma koji će se prikazati u službenoj selekciji 63. međunarodnog filmskog festivala u Cannesu. Riječ je o dokumentarnom filmu Over Your Cities Grass Will Grow engleske redateljice Sophie Fiennes. Film će se prikazati u sklopu programa Special Screenings.

Pauković je prošle godine na ovom najprestižnijem svjetskom festivalu sudjelovao u programu Un Certain Regard kolumbijskim filmom Los Viajes del Viento (Putovi vjetra) redatelja Cirre Guerre. Također, Pauković je 2005. godine obavio tonsku obradu litavskog filma Seven Invisible Man redatelja Sarunasa Bartasa, prikazanog u programu Quinzaine des Réalisateurs. Živi i radi u Rotterdamu, a  vlasnik je roterdamskog tonskog studija Editson.

Film Over Your Cities Grass Will Grow prikazuje stvaralački proces uspješnog i kontroverznog njemačkog umjetnika Anselma Kiefera i njegov osobni univerzum koji je stvorio na svome posjedu Barjac u južnoj Francuskoj. Redateljica Sophie Finnes autorica je poznatog dokumentarca iz 2006. inspirianog filozofsko filmofilskom knjigom Slavoja Žižeka Pervertitov vodić kroz film, a u kojem glavnu riječ ima sam Žižek.

Festival u Cannesu ove će se godine održati od 12. do 23. svibnja 2010. godine.
 

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.