Preskoči na glavni sadržaj

Hrvatski film na EFM-u 60. međunarodnog filmskog festivala u Berlinu

U sklopu 60. međunarodnog filmskog festivala u Berlinu koji traje od 11. do 21. veljače 2010., održat će se filmski sajam European Film Market (EFM), na kojem će Hrvatski audiovizualni centar i ove godine imati svoj izložbeni prostor za promociju recentne hrvatske filmske produkcije.

Štand Hrvatskog audiovizualnog centra će za vrijeme trajanja ovogodišnjeg European Film Marketa (EFM) biti smješten na novoj adresi, u prostoru Martin-Gropius-Bau, glavnoj lokaciji sajma.

U sklopu European Film Marketa (EFM) Hrvatski audiovizualni centar organizirat će promotivne projekcije sljedećih hrvatskih fimova iz 2009. godine:

Blizine Zdravka Mustača,
Čovjek ispod stola Nevena Hitreca,
Kenjac Antonija Nuića,
Ljubavni život domobrana Pave Marinkovića,
U zemlji čudesa Dejana Šorka,
Vjerujem u anđele Nikše Sviličića,
Zagrebačke priče grupe autora,
i
Croatian Shorts 2009 - izbor recentne hrvatske produkcije kratkometražnog filma (kratkometražni igrani, animirani i eksperimentalni filmovi) koji su proizvedeni u 2009. g., a koji su imali već svoju međunarodnu premijeru na jednom od festivala A ili B kategorije.

Kako bi svim zainteresiranim profesionalcima iz industrije koji će biti prisutni na sajmu mogli pružiti kvalitetne i točne informacije o recentnoj hrvatskoj filmskoj produkciji i ponuditi profesionalne usluge iz područja audiovizualnih djelatnosti u našoj zemlji, Hrvatski audiovizualni centar priprema dvije publikacije na engleskom jeziku: katalog Croatian Films 2009/2010 koji će sadržavati podatke o najnovijoj produkciji igranog, dokumentarnog, animiranog i eksperimentalnog filma i podatke o filmovima koji će uskoro imati svoju domaću i/ili međunarodnu premijeru. U pripremi je i katalog Industry Guide sa kontaktima svih producentskih kuća, filmskih institucija, udruženja, distributera, filmskih festivala i sl. Također, bit će ponuđen vodič Discover Croatia (Location Guide 2009) izdan 2009.g., a koji sadržava pregled osnovnih informacija o mogućnostima snimanja u Hrvatskoj.

Također, ove će se godine u sklopu Berlinalea održati i 8. Berlinale Talent Campus, od 13. do 18. veljače 2010. g., koji okuplja talentirane i perspektivne producente, redatelje, scenariste, glumce, montažere i ostale filmaše iz cijeloga svijeta sa svrhom podučavanja i umrežavanja mladih filmskih profesionalaca koji rade na svojoj afirmaciji. Talent Campus i ove će godine ponovno ugostiti hrvatske filmaše. Ovogodišnji sudionici su:

Tiha Gudac, producentica
Romina Vitasović, glumica
Martin Semenčić, dizajner zvuka i kompozitor
Bojana Burnać snimateljica
Dario Juričan, redatelj

Svakako treba podsjetiti kako će se na ovogodišnjem izdanju Berlinalea, u službenom natjecateljskom programu prikazati hrvatski kratkometražni igrani film Žuti mjesec Zvonimira Jurića, nastao kao jedna od devet priča filmskog omnibusa Zagrebačke priče u produkciji Propeler filma te bosanskohercegovački film Na putu Jasmile Žbanić, nastao kao međunarodna koprodukcija Deblokade (BiH), Coop 99, (Austrija), Pola Pandore (Njemačka) i Produkcije Živa (Hrvatska) i u suradnji sa Eurimagesom, TV ZDF/Arte-om, BHRT-om i HRT-om. Producenti filma Na putu su Damir Ibrahimović, Karl Baumgartner, Bruno Wagner, Barbara Albert, Raimond Goebel i Leon Lučev.

Podsjećamo kako će u sklopu Berlinalea biti predstavljeni i sudionici programa Shooting Stars 2010. - deset najboljih mladih europskih glumica i glumaca među kojima je i hrvatska glumica Zrinka Cvitešić. Program Shooting Stars nastao je u organizaciji European Film Promotion (EFP).
 

Adresa lokacije sajma EFM-a:

Štand 117
Martin-Gropius-Bau
Niederkirchner Straße 7
10963 Berlin
+49 (0) 30 259 398 476


Raspored prikazivanja programa hrvatskih filmova na EFM-u:

Blizine, redatelj: Zdravko Mustač
Datum: 14.2.; Vrijeme: 14:10; Mjesto: Mariott 1

Čovjek ispod stola, redatelj: Neven Hitrec
Datum18.2.; Vrijeme: 11:00; Mjesto: CinemaxX 13

Kenjac, Antonio Nuić
Datum: 13.2.; Vrijeme: 14:45; Mjesto: CinemaxX 13

Ljubavni život domobrana, Pavo Marinković
Datum: 18.2.; Vrijeme: 12.30; Mjesto: CinemaxX 13

U zemlji čudesa, Dejan Šorak
Datum: 16.2.; Vrijeme: 13:00; Mjesto: dffb-Kino

Vjerujem u anđele, Nikša Sviličić
Datum:12.2.; Vrijeme: 13:00; Mjesto: CinemaxX 13

Zagrebačke priče, grupa autora
Datum: 14.2.; Vrijeme: 13:00; Mjesto: CinemaxX 13

Croatian Shorts 2009
Datum: 15.2.; Vrijeme: 15:30; Mjesto: Parliament

Naslovne fotografije: Blizine; Čovjek ispod stola; Kenjac; Ljubavni život domobrana; U zemlji čudesa; Vjerujem u anđele

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.