Preskoči na glavni sadržaj

Hrvatski dokumentarni film u Sisku - donosimo program 6. revije Fibula

6. revija dokumentarnih filmova Fibula održavati će se od 9. do 11. prosinca u sisačkom Kazalištu 21. U petak, 9. prosinca u 18 sati Reviju otvara dokumentarni film Poplava redatelja Gorana Devića. Tijekom trodnevne manifestacije bit će prikazano ukupno 13 filmova.

Prvog dana Revije dva će hrvatska filma doživjeti svoje premijere. Riječ je o dokumentarno - eksperimentalnom Spectros Igora Neuhauslera te Republika mašte Daniela Pavlića, koji prati nastajanje jedne plesne predstave u Sisku. Sisačkoj će se publici u okviru Fibule po prvi puta predstaviti dokumentarni film Album Branka Ištvančića (trailer) koji je sniman u obližnjoj Petrinji.

Ištvančićev 'drugačiji dokumentarac o ratu' poetski je film-esej, djelomično sniman Super 8 mm filmskom vrpcom. Film dokumentira pokušaj protagonista da ponovno uspostavi normalan poslijeratni život tragajući za izgubljenim obiteljskim fotografijama.

Program 6. revije dokumentarnih filmova Fibula:

Petak / 9. prosinca 2011. / 18. 00 - 21.30

Poplava, r. Goran Dević
Album, r. Branko Ištvančić
Spectros, r. Igor Neuhausler
Republika mašte, r. Daniel Pavlić
Slowliness, r. Vladimir Končar
Zaustavljene uspomene, r. Ljiljana Mandić

Subota / 10.prosinca 2011. / 18.00 - 21.15

Selo bez žena, r. Srđan Šarenac
Unac jedan i jedini, r. Željko Mirković
Ratni reporter, r. Silvestar Kolbas
Seoski turizam na rubu močvare, r. Krunoslav Tomašević

Nedjelja / 11.prosinca 2011. / 18.00 - 20.40

Direkt 99, udruga Fade In
Berislav Š. Proces, r. Irena Škorić
Catfish, r. Ariel Schulman i Henry Joost

Program Revije je natjecateljskog karaktera, a najbolji film koji osvaja plaketu Revije dokumentarnog filma Fibula odabrat će publika. Kum ovogodišnje Fibule je sisački redatelj Goran Dević koji sudjeluje u programu revije od njenog početka. Filmove iz programa predstavit će njihovi autori.

Ulaz na programe Revije je slobodan.

Naslovna fotografija: Album

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.