Preskoči na glavni sadržaj

Hrvatski dokumentarci nominirani za nagrade Silver Eye

Dokumentarni filmovi Nije ti život pjesma Havaja Dane Budisavljević (Hulahop) i bugarsko-hrvatska koprodukcija Posljednja ambulantna kola Sofije Iliana Meteva (Nukleus film) nominirani su za prestižne dokumentarne nagrade Silver Eye. 

Uz hrvatske dokumentarce, u konkurenciji su i novi  filmovi austrijskih dokumentarista Tima Novotnya i Nikolausa Geyrhaltera i češke dokumentaristice Helena Treštikove.

Jedan od najznačajnijih istočnoeuropskih filmskih sajmova posvećen dokumentarnom filmu East Silver Market i ove će godine nagraditi najbolje kratkometražne, srednjometražne i dugometražne dokumentarce. Proglašenje pobjednika i dodjela nagrada održat će se 27. listopada u Jihlavi (Češka) na zatvaranju 16. Međunarodnog festivala dokumentarnog filma u Jihlavi.

Ovogodišnja selekcija uključuje 30 dokumentaraca, a o pobjednicima će odlučivati međunarodni žiri sastavljen od predstavnika značajnih filmskih organizacija, tvrtki i festivala. Nije ti život pjesma Havaja nominiran je u srednjometražnoj kategoriji, a Posljednja ambulantna kola Sofije u dugometražnoj. Popis nominiranih filmova može se pronaći ovdje.

Uz nagradu, pobjednicima će pripasti i iznos od 1500 eura i uvrštenje u program putujućeg festivala East Silver Caravan, a bit će im osigurano i mjesto na nekoliko filmskih sajmova kao i preporuka međunarodnim televizijama putem specijaliziranog servisa East Silver TV Focus.

Naslovne fotografije: Nije ti život pjesma Havaja; Posljednja ambulantna kola Sofije

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.