Preskoči na glavni sadržaj

Hrvatski animirani serijal Mali Tko Tko pobijedio na sajmu MIP Junior u Cannesu

Animirani serijal Mali Tko Tko (Little Who Who) za djecu od tri do šest godina, redatelja Vjekoslava Živkovića i zagrebačkog Studija Recircle, pobijedio je u Cannesu na MIP Junioru, vodećem svjetskom sajmu u području zabave za djecu.

Mali Tko Tko je 2D animirani show-serijal u kojem simpatična sovica živi usred velike šume s mamom Who, šeficom željezničke stanice, koja u svakoj epizodi dovodi novog putnika i upoznaje ga s Who Who i prijateljima. Mali Who Who želi spoznati što će biti kada odraste, pa obožava susretati nove ljude, uz koje uvijek nešto nauči iz svijeta koji ne poznaje, a koji njihove živote u selu čine malčice većima.

Serijal je pobijedio na vodećem sajmu u području zabave za djecu, MIP Junior, koji se održavao 12. i 13. listopada u Cannesu. Mali Tko Tko se glavnom žiriju na pitchu predstavio među pet finalista, od 130 prethodno odabranih projekata. 

Idejni tvorac i redatelj serijala Mali Tko Tko, koji sadrži 52 epizode po sedam minuta, je Vjekoslav Živković. Scenarij potpisuje Britanac Simon Rolph, a animaciju Marija Ivšić, Domagoj Bogdan i Anna Šagadin. Producent serijala je Denis Alenti (Recircle).

Projekt su podržali Hrvatski audiovizualni centar, Grad Zagreb i Potprogram MEDIA Deska Kreativne Europe.

Studio Recircle nedavno se predstavio i na prestižnom Cartoon Forumu u francuskom Toulouseu s animiranim serijalom za predškolsku djecu Nutz, koji je izazvao veliki interes renomiranih europskih TV-kuća.

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.