Preskoči na glavni sadržaj

Hrvatski animirani i kratki igrani filmovi na festivalima u V. Britaniji, Grčkoj i Meksiku

Hrvatski animirani i kratkometražni igrani filmovi prikazuju se krajem rujna na nizu međunarodnih festivala. Na 22. izdanju Encounters – međunarodnog festivala kratkometražnog filma u Bristolu prikazuje se sedam hrvatskih ostvarenja, dok se niz naslova prikazuje u Grčkoj i Meksiku.

Na 22. izdanju Encountersa, koji se održava od 20. do 25. rujna, prikazuje se osam filmova: animirani Razgovor Ane Horvat, Utjecaji Petre Balekić, Pokretni elementi Marka Tadića, Tu tamo Alexandera Stewarta, Grad duhova Marka Dješke i Planemo Veljka Popovića, te kratkometražni igrani Piknik Jure Pavlovića i manjinska koprodukcija Crveno Tome Waszarowa.

Popovićev Planemo, zajedno s Dotom Petre Zlonoge te manjinskom koprodukcijom Vlak autora Oliviera Chabaliera prikazuje se na Međunarodnom festivalu animacije AnimaSyros, čije se deveto izdanje održava od 21. do 25. rujna u grčkom gradu Ermoupolisu. Istodobno se na Međunarodnom festivalu kratkometražnog filma u Drami, koji se održava od 19. do 24. rujna, prikazuje kratkometražni igrani film Sanjala si da si sretna redateljice Ivane Škrabalo.

Na festivalu Animasivo koji se održava u Mexico Cityju od 28. rujna do 1. listopada u službenoj se konkurenciji natječe pet domaćih naslova: Dota Petre Zlonoge, Razgovor Ane Horvat, Petrova šuma Martine Meštrović te manjinske koprodukcije Only Lovers Leave to Die Vladimira Kanića i Putujuća zemlja Ivana Bogdanova i Vessele Dantcheve.

Naslovne fotografije: Razgovor; Grad duhova; Dota

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.