Preskoči na glavni sadržaj

Hrvatski animirani i eksperimentalni filmovi u programima Imagine science i Be there! festivala 

Osmi Imagine Science Film Festival održava se od 16. do 24. listopada u New Yoku, a u natjecateljskom programu prikazat će se animirani filmovi A.D.A.M. Vladislava Kneževića, Glad Petre Zlonoge, Čoban Matije Pisačića i Najmanji Tomislava Šobana. Festival Be there! počinje 15. listopada, traje do 18., a u natjecateljskim programima tog festivala koji se održava na grčkom otoku Krfu prikazuje se Stakleni čovjek Daniela Šuljića, Razgovor Ane Horvat, manjinska koprodukcija Život s Hermanom H. Rottom Chintis Lundgren te eksperimentalni film Dalibora Barića Nepoznate energije, neidentificirani osjećaji

Inače, fokus ovogodišnjeg Imagine Science Film Festivala festivala je zrak i sva njegova svojstva (disanje, aeronautika, vrijeme, klima...), a ove će godine prikazati 116 kratkometražnih i 10 dugometražnih filmova. 

Peti po redu Be there! festival u nekoliko natjecateljskih programa prikazuje četiri domaća naslova dok će se u sklopu festivala prikazati 707 filmskih ostvarenja iz cijelog svijeta. Umjetnički direktor festivala Vassilis Kroustallis kaže kako 'ovogodišnji odabrani filmovi nisu samo izvanredni, nego hrabro i s puno satire odražavaju činjenice i situacije u skladu s temom festivala koja glasi: Mnogobrojna lica Europe'. 

Detalje o Imagine Science Film Festivalu potražite ovdje, a za informacije o Be there! festivalu kliknite na ovu poveznicu

Naslovne fotografije: vizuali festivala 

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.