Preskoči na glavni sadržaj

Hrvatski animirani film Cvrčak i mravica u kinima dosad vidjelo više od 20.000 gledatelja

Prvi hrvatski dugometražni animirani film stvaran 3D tehnologijom Cvrčak i mravica na repertoaru je hrvatskih kina od 5. siječnja, a u prva dva tjedna prikazivanja film je pogledalo 20.286 gledatelja. 

Osim redovnih projekcija, organizirane su i svečane projekcije u riječkoj Dječjoj kući te u pulskom Kinu Valli, a u planu je i gostovanje ekipe filma u Kinu Samobor. S obzirom da je film dobio preporuku Ministarstva znanosti i obrazovanja Republike Hrvatske za uvrštenje u nastavni program, iskazan je i velik interes škola za posjet kinima. Na ovoj poveznici nalazi se metodički priručnik.

Na svim streaming servisima u izdanju Aquarius Recordsa objavljene su originalne pjesme iz filma koje potpisuje Coco Mosquito, a objavljen je i video spot za glavnu pjesmu “Pjevati možeš i ti” koju izvodi Tara Thaller.

Prvi hrvatski cjelovečernji animirani film stvaran 3D tehnologijom, Cvrčak i mravica, na redovnim programima kina je od 5. siječnja, a u prva dva tjedna pogledalo ga je preko 20.286 gledatelja, prema podacima distributera (Duplicato Media) objavljenima na stranici Box Office.hr.

Redatelj filma je Luka Rukavina koji je uz Ronu Žulj i koscenarist filma nastalog prema priči Darka Bakliže. Dizajn produkcije radila je Jadranka Soviček Krpan, dok su na konceptu i dizajnu likova surađivali Manuel Šumberac i Darko Bakliža. Supervizor animacijskog tima i glavni animator je Siniša Mataić. Montažer filma je Roman Cernjak, dok filmsku glazbu i dizajn zvuka potpisuje Vjeran Šalamon. U ulozi korežisera i supervizora postprodukcije je Dino Krpan, ujedno i producent filma, dok je Kristijan Milić supervizor režije.

U plemenitoj priči o toleranciji i suživotu cvrčaka i mrava inspiriranoj Ezopovom basnom, svojim glasovima likove su oživjeli poznati glumci i pjevači Tara Thaller, Marko Petrić, Filip Vidović Jadranka Krajina, Katarina Madirazza, Dušan Bućan, Dražen Čuček, Damir Martinović Mrle, Luka Petrušić, Domagoj Janković, Ivan Đuričić, te Mladen Vasary (pok.)

Glavni producent filma je tvrtka Diedra iz Zagreba, a koproducent Zagreb Film. Sufinanciran je sredstvima Hrvatskog audiovizualnog centra, a podržali su ga Potprogram MEDIA programa Kreativna Europa te Ministarstvo kulture i medija RH. 

Naslovne fotografije: Tara Thaller i Marko Petrić; plakat filma Cvrčak i mravica

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.