Preskoči na glavni sadržaj

Hrvatske mjere poticaja u Cannesu

Na ovogodišnjem 64. međunarodnom festivalu u Cannesu (11. – 22. svibnja 2011.) Hrvatska će promovirati mjere poticaja ulaganja u audiovizualnu proizvodnju.

Mjere poticanja ulaganja u audiovizualnu proizvodnju, koje uvodi Hrvatska, pripadaju glavnim ciljevima Nacionalnog programa koji je u veljači predstavljen u HGK-u i Hrvatskom Saboru. Rokovi, postupci, kriteriji i uvjeti za ostvarivanje mjera poticaja definirani su zakonskim okvirom, čije stupanje na snagu očekujemo ubrzo.

U suradnji sa strukovnim udrugama, Ministarstvom kulture, uz koordinaciju drugih ministarstava i javnih nadleštava, Hrvatski audiovizualni centar uspostavlja administrativni sustav za provođenje tih mjera. Nastojimo također koordinirati i educirati domaće tvrtke, osobito one koje se spremaju uložiti u proširenje ili započinjanje svojih audiovizualnih aktivnosti. Želimo što kvalitetnije pripremiti struku za nadolazeće poslove.

Festival u Cannesu je prilika za HAVC i naše audiovizualne profesionalce. Ovu međunarodnu platformu iskoristit ćemo kako bismo promovirali našu zemlju i skrenuli pozornost međunarodnih ulagača, oglašavanjem u vodećim filmskim publikacijama, brojnim organiziranim tematskim susretima s potencijalnim producentima, vodećim osobama nacionalnih filmskih fondova, Europske filmske akademije, financijskih savjetnika i promotora međunarodne suradnje, te kvalitetno organiziranim odnosima s medijima. Podsjetit ćemo na važnu povijest međunarodnih produkcija u Hrvatskoj, veliku prednost ovdašnjih lokacija, prirodnih i povijesnih znamenitosti te stručnost profesionalnog i kreativnog kadra.

Vizualni identitet kampanje osmislio je autorski tim „Šesnić & Turković“.

Za Hrvatsku, kao filmsku i tv lokaciju nikad nije posustao inozemni interes, no zbog nepostojanja mjera poticaja producenti su je zaobilazili. S uvođenjem novog sustava situacija će se promijeniti, u korist Hrvatske, njezinih gospodarskih prihoda, ali i njezinog kulturnog razvoja.

Više o mjerama poticaja pogledajte ovdje.

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.