Preskoči na glavni sadržaj

Hrvatske filmašice i filmaši u programu Talents Sarajevo 2024.

Sarajevo Film Festival predstavlja selekciju redatelja, producenata, glumaca, scenarista, direktora fotografije, montažera i filmskih kritičara iz jugoistočne Europe i južnog Kavkaza, koji će sudjelovati u 18. izdanju programa Talents Sarajevo, pod nazivom ART/FICIAL. Među njima je i šestero hrvatskih filmskih profesionalki i profesionalaca. Program se odvija za vrijeme trajanja Sarajevo Film Festivala, od 16. do 23. kolovoza. 

Od ukupno 540 prijava iz 16 od 20 država obuhvaćenih programom, izabrano je 60 sudionica i sudionika. 

ART/FICIAL, kao integralni dio 30. Sarajevo Film Festivala, donosi niz masterclassova, predavanja, seminara, diskusija, radionica i filmskih projekcija. Program se sastoji od osam modula, koje vode međunarodno priznati eksperti iz filmske industrije: Directors Summit, Producers Summit, Acting Studio, Camera Studio, Editing Studio, Pack & Pitch, Script Station i Talent Press.

U programu sudjeluje šestero filmašica i filmaša iz Hrvatske: Sara Grgurić (Directors Summit), Nika Ivančić i Dominik Čičak (Acting Studio), Josip Gregov (Producers Summit), Jozo Schmuch (Pack&Pitch) i Lucija Furač (Talent Press). 

Popis svih sudionika programa možete pronaći na ovoj poveznici.

Talents Sarajevo najstarija je inicijativa posvećena obrazovanju i razvijanju vještina unutar programa CineLink Industry Days, a istovremeno je i dijelom međunarodne porodice Berlinale Talents: osnovana je 2006. godine u suradnji Sarajevo Film Festivala s Međunarodnim filmskim festivalom u Berlinu. Pored sesija i mogućnosti umrežavanja, platforma Talents Sarajevo svoje sudionike upoznaje s radom etabliranih filmskih profesionalaca, razmatra trenutne trendove i izazove u industriji te olakšava povezivanje u međunarodnoj filmskoj zajednici.

Ovogodišnji, 30. Sarajevo Film Festival bit će održan od 16. do 23. kolovoz 2024.

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.