Preskoči na glavni sadržaj

Hrvatska na Sajmu animiranog filma u Annecyu

Ove godine će, po drugi put za redom, na Sajmu animiranog filma (MIFA) koji se održava od 10. do 12. lipnja 2009., u sklopu Međunarodnog festivala animiranog filma u Annecyu, biti predstavljena hrvatska produkcija animiranog filma.

Cilj nastupa na Sajmu animiranog filma je poticanje prezentacije, promocije i distribucije hrvatskih animiranih filmova, kao i poticanje suradnje s međunarodnim partnerima - producentima, distributerima, festivalima i televizijskim postajama.

U tu svrhu je izdan novi katalog hrvatskog animiranog filma u kojem se nalaze podaci o hrvatskim animiranim filmovima proizvedenim u 2008. i 2009. godini, uključujući i filmove koji su još u produkciji, a čiji se završetak očekuje u naredne dvije godine. Katalog također sadrži podatke o producentima, autorima i ustanovama koje se bave animiranim filmom.

U organizaciju hrvatskog nastupa u Annecyu pod pokroviteljstvom Hrvatskog audiovizualnog centra uključeni su Animafest - Svjetski festival animiranog filma, Bonobostudio, Udruga 25 FPS i Zagreb film.

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.