Preskoči na glavni sadržaj

Hrvatska manjinska koprodukcija Vrapci najbolji film Febiofesta

Islandsko-dansko-hrvatski film Vrapci redatelja Rúnara Rúnarssona, nastao u koprodukciji s hrvatskom MP filmskom produkcijom, proglašen je najboljim filmom Međunarodnog filmskog festivala u Pragu – Febiofest, čije se 23. izdanje održalo od 17. do 25. ožujka.

Vrapci su ovu nagradu primili nakon osvajanja još dva vrijedna priznanja - na Festivalu europskog filma Mamers en Mars proglašeni su najboljim filmom, kao i na 13. međunarodnom filmskom festivalu Duh vatre, održanom u veljači u ruskom gradu Hanti-Mansijsk, na kojem su osvojili nagradu za najbolji film Zlatna tajga (The Golden Taiga).

Film govori o 16-godišnjem Ariju koji živi s majkom u Reykjaviku i koji je iznenada primoran otići k ocu Gunnaru na daleki Westfjords. Tamo se mora snalaziti u odnosima s ocem, a i u odnosima s prijateljima iz djetinjstva, koji su se bitno promijenili. 

Scenarij i režiju potpisuje Rúnar Rúnarsson, a produkciju Nimbus Film i Nimbus Island u koprodukciji s islandskim Pegasus Pictures i hrvatskom MP filmskom produkcijom, a jednu od uloga u filmu igra Rade Šerbedžija.

Uz Vrapce, na Febiofestu prikazane su hrvatske manjinske koprodukcije Lazar u režiji Svetozara Ristovskog i Puni udar u režiji Davida Verbeeka. Više informacija pronađite na službenoj festivalskoj stranici.

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.