Preskoči na glavni sadržaj

Hrvatska manjinska koprodukcija Parada od 12. prosinca u domaćim kinima

Dugometražni igrani film Parada (2011.) redatelja i scenarista Srđana Dragojevića krenuo je u hrvatsku kinodistribuciju u ponedjeljak, 12. prosinca. Film će igrati u multipleksima Cinestar u Zagrebu i zagrebačkom Movieplexu, u multipleksima Cinestar u Rijeci, Zadru, Splitu, Šibeniku i Osijeku te u Cineplexxima u Splitu i Osijeku.

Parada je tragikomedija o sukobu dvaju svjetova u suvremenoj Srbiji, podijeljenoj između tradicionalističke, homofobne većine i liberalne manjine. Priča se vrti oko organizacije poznate beogradske gay parade, a prati dvojicu potpuno različitih muškaraca. Limun (Nikola Kojo) je mafijaš, ratni heroj i tajkun, a drugi, Radmilo (Miloš Samolov) njegov je antipod i gay aktivist. Što se događa ako su dva čovjeka suprotstavljenih svjetonazora i orijentacija prinuđena surađivati i ovisiti jedan o drugome?

U naslovnim ulogama su Nikola Kojo i Miloš Samolov, a ostale uloge tumače Hristina Popović, Anica Dobra, Goran Navojec, Dejan Aćimović, Ivica Zadro, Vedran Mlikota i Bojan Navojec. U šest tjedana kinodistribucije u Srbiji, film Srđana Dragojevića, redatelja filmskih hitova Mi nismo anđeli, Lepa sela lepo gore i Rane, privukao je u srpska kina 250 000 gledatelja.

Parada je koprodukcija Srbije, Hrvatske, Slovenije i Makedonije, a nastala je uz potporu fonda Eurimages. Većinski producent je Delirium Film iz Srbije, a hrvatski koproducent je zagrebačka tvrtka Mainframe Production. Distributer filma je tvrtka Blitz Film & Video.

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.