Preskoči na glavni sadržaj

Hrvatska manjinska koprodukcija Neprijatelj proglašena najboljim filmom Festivala u Kopru

Nagrada Zlatni rog, grand prix Festivala europskog i mediteranskog filma u Kopru (Slovenija), jednoglasnom odlukom žirija pripala je filmu Neprijatelj u režiji Dejana Zečevića. U obrazloženju žirija stoji kako se Neprijatelj izdvojio u konkurenciji od devet europskih filmova ‘zanimljivim scenarijem, sugestivnom scenografijom i glumom, inspirativnom fotografijom i vještim redateljskim postupkom'.

Ovo je šesnaesta nagrada filmu Neprijatelj koji je početkom listopada na Međunarodnom filmskom festivalu Busan u Južnoj Koreji doživio međunarodnu premijeru u okviru programa Svjetska kinematografija. Nakon uspješne azijske premijere, svjetski prodajni agenti, francuska tvrtka Insomnia ugovorila je kino-distribuciju na tom kontinentu.

U idućim mjesecima, film će doživjeti premijere u još tri države, u glavnim programima triju značajnih festivala: 21. festivala istočnoeuropskog filma u Cottbusu, 33. festivala mediteranskog filma u Montpellieru te na 52. međunarodnom filmskom festivalu u Solunu.

Film je nastao u produkciji srpske tvrtke Biberche Productions; u koprodukciji s Balkan Filmom (Bosna i Hercegovina), MaXima filmom (Hrvatska) i Tivoli Films (Mađarska).
 

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.