Preskoči na glavni sadržaj

Homage Branku Schmidtu na Festivalu istočnoeuropskog filma u Cottbusu

Osam hrvatskih filmova prikazuje se na 22. Festivalu istočnoeuropskog filma u Cottbusu koji se održava od 6. do 11. studenoga u Njemačkoj. 

Povodom skorašnjeg ulaska Hrvatske u EU, festival je dio programa SPECIALS posvetio hrvatskom redatelju Branku Schmidtu. U sklopu tog programa prikazat će se četiri dugometražna igrana ostvarenja Branka Schmidta nastala u razdoblju od 1988. do 2012. Riječ je o filmovima Sokol ga nije volio (1988), Vukovar se vraća kući (1994), Kraljica noći (2001) i Ljudožder vegetarijanac (2012).

Projekcijama odabranih filmova prethodit će izbor recentnih kratkometražnih naslova mladih hrvatskih redatelja: Prva dama Dubrave Barbare Vekarić, Zima Marka Stanića i Denisa Lepura, Mušice, krpelji i pčele Hane Jušić i Životinjsko carstvo Igora Šeregija.

Festival u Cottbusu najvažniji je festival posvećen istočnoeuropskoj kinematografiji. Održava se od 1991. godine u Cottbusu, gradu koji se zbog blizine granice s Poljskom smatra njemačkim vratima na istok. Važan dio festivala je njegova industry platforma Connecting Cottbus.

Naslovne fotografije: Ljudožder vegetarijanac; Prva dama Dubrave; Mušice, krpelji i pčele

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.