Preskoči na glavni sadržaj

Hokejaši Medveščaka na velikom platnu

U četvrtak 11. rujna u kinu Europa u Zagrebu premijerno se prikazuje dokumentarni film O hokeju i medvjedima redatelja Josipa Ivančića i Radoslava Jovanova Gonza. Na redovnom repertoaru kina bit će od petka 12. rujna.

Film se snimao od 2009. godine, a govori o uspjesima zagrebačkog hokeja kroz priču o KHL-u Medveščak Zagreb, od njegova osnivanja 1961. godine do danas. Osim povijesnog presjeka, filmom se kroz svjedočenja ključnih pojedinaca iz prošlosti kluba, ali i sadašnjih članova te vodećih ljudi kluba, nastoji autentično zabilježiti fenomen popularnosti „medvjeda”, kao i jedinstven navijački duh Medveščakove publike.

O hokeju i medvjedima nastao je u produkciji Propeler Filma te koprodukciji Al Jazeere Balkans i Zagreb Filma, a sufinanciran je sredstvima Hrvatskog audiovizualnog centra. Režiju i kameru potpisuju Josip Ivančić i Radislav Jovanov Gonzo, koji uz Antonija Nuića potpisuju i scenarij filma. Producenti su Boris T. Matić i Lana Ujdur, a montažeri Ana Štulina i Andrija Gvozdić Michl.

Informacije i fotografije iz filma možete pronaći na ovom linku.

Također, od četvrtka 11. rujna s redovnim jesenskim programom kreće i Kino Bibijada, filmski program kina Europa namijenjen djeci i mladima. Program počinje  latvijskim filmom Mama, volim te, uzbudljivom pričom o izazovima odrastanja 12-godišnjeg Raimondsa, koji je nagrađen nizom priznanja te je bio lanjski latvijski kandidat za nominaciju za Oscara.

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.