Preskoči na glavni sadržaj

Hitac Roberta Orhela u hrvatskim kinima od 27. veljače

Sinoć je u kinu Europa održana svečana zagrebačka premijera filma Hitac, dugometražnog igranog prvijenca redatelja i scenarista Roberta Orhela. Ova kriminalistička drama od četvrtka 27. veljače počinje se prikazivati u kinima u Čakovcu, Daruvaru, Osijeku, Rijeci, Splitu, Varaždinu, Zadru i Zagrebu, a narednih tjedana i u drugim gradovima diljem Hrvatske.
 

Film govori o dvjema ženama čije je sudbine isprepleo jedan slučajno ispaljeni hitac – policijskoj inspektorici Aniti (Ecija Ojdanić) i studentici Petri (Iva Babić). Istraga će ih spojiti upravo u trenutku kada obje doznaju da su trudne. Bez da su to planirale, slučajnost će promijeniti tijekove njihovih života.

Hitac je premijerno prikazan na Festivalu igranog filma u Puli 2013. Igrao je na više svjetskih festivala – međunarodnu premijeru imao je u službenoj konkurenciji uglednog Svjetskog filmskog festivala u Montrealu, a nakon toga su slijedili natjecateljski programi Međunarodnog filmskog festivala u Reykjaviku i Cinemeda – međunarodnog festivala mediteranskog filma u Montpeilleru. Prošlog tjedna prikazan je u službenoj konkurenciji jubilarnog Festivala ljubavnog filma u Monsu u Belgiji.

Robert Orhel diplomirao je filmsku i TV režiju na Akademiji dramske umjetnosti u Zagrebu. Pažnju domaće filmske javnosti privukao je kratkometražnim igranim filmom Sunčana strana subote kojim je 2000. godine osvojio Grand Prix na 9. Danima hrvatskog filma, uz nagradu za najbolji scenarij i Oktavijana za najbolji igrani film. Oktavijana će ponovno osvojiti 2004. za srednjometražni TV film Leti, leti. Do danas je potpisao nekoliko kratkometražnih igranih filmova, brojna dokumentarna ostvarenja, televizijske projekte, glazbene spotove i namjenske filmove, a posljednjih godina uglavnom je angažiran kao redatelj na TV serijama (Dobre namjere, Mamutica, Najbolje godine, Larin izbor, Zora dubrovačka).


Ecija Ojdanić i Enes Vejzović u sceni iz filma

Uz Eciju Ojdanić i Ivu Babić, uloge u filmu tumače Milan Štrljić, Milan Pleština, Barbara Nola, Enes Vejzović, Mia Biondić, Pjer Meničanin, Alen Liverić i drugi. Kameru potpisuje Stanko Herceg, scenografiju Bojan Drezgić, kostimografiju Ivana Zozoli, masku Julijana Vušković. Za montažu je zaslužna Ivana Fumić, dizajn zvuka Dubravka Premar, a za glazbu Daniel Biffel. Producentica filma je Ankica Jurić Tilić iz kuće Kinorama. Koproducent filma je Hrvatska radiotelevizija, a sufinanciran je sredstvima Hrvatskog audiovizualnog centra. Distributer filma je 2i Film.

Hitac će biti distribuiran u multipleksima CineStar i Cineplexx te u mreži nezavisnih digitaliziranih kina – u prvom tjednu moći će se pogledati u Čakovcu, Daruvaru, Osijeku, Rijeci, Splitu, Varaždinu, Zadru i Zagrebu. Više informacija o filmu možete pronaći na službenim stranicama, a sve novosti možete pratiti i na Facebooku. Fotografije sa sinoćnje premijere možete preuzeti na ovoj poveznici.

Naslovna fotografija: Iva Babić u sceni iz filma 

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.